Κέρκυρα: Ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων

Τρία νέα προγράμματα ενέκρινε το Περιφερειακό συμβούλιο στον τομέα των εξαρτήσεων προκειμένου να ενισχυθούν ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ και να αναπτύξουν νέες δράσεις στα Ιόνια Νησιά.

Πρόκειται για κινητές μονάδες, που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και πρόληψη, καθώς και πολυδύναμα κέντρα, που θα έχουν ως αντικείμενο την βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα.

Η μονάδα απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ δεν εντάχθηκε σε αυτή την ομάδα των ενισχύσεων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι αποτελεί τμήμα του γενικού νοσοκομείου, το οποίο οφείλει να υποβάλει τεχνικά δελτία.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζορμπάς είναι ήδη σε συνεννόηση ώστε να καταθέσει πρόταση ως Νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τρίκλινο -Ασθενοφόρο καθυστέρησε να παραλάβει τραυματία
Μία ώρα καθυστέρησε το ασθενοφόρο να παραλάβει τραυματία από τροχαίο που έγινε στο Τρίκλινο λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου. Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Ζορμπάς δήλωσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρα τόνισε, ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον διοικητή του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα. Επίσης είπε ότι από την πλευρά της η ΠΙΝ έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΠΑ έργο για την προμήθεια ασθενοφόρων. Μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται στη διαδικασία τροποποίησης της πρότασης προκειμένου να διπλασιάσει τα νέα ασθενοφόρα από την αρχική πρόταση που ήταν 9 στα 18.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος