Κέρκυρα: Ενημέρωση για τους κινδύνους από τις καταστροφές

Εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (13/10) στο δημοτικό θέατρο  από το δήμο κεντρικής Κέρκυρας στο πλαίσιο της Ημέρας Μείωσης του κινδύνου καταστροφών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η τρίτη τάξη του 1ου Γυμνασίου ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο διοικητής της Π.Υ. στον νομό Νίκος Κολοβός.

Κέρκυρα: Ενημέρωση για τους κινδύνους από τις καταστροφέςΗ δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο δήμος έχει καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων, επεσήμανε ότι το τμήμα πολιτικής προστασίας λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο ενώ υπάρχει, όπως είπε, εξαιρετική συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και την αστυνομία.

Ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Νίκος Μηλιώτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους των Ιονίων ενώ μίλησε και για την εμπειρία των καταστροφών στα Ιόνια από την καταιγίδα Ιανός που έπληξε την περιοχή μας το Σεπτέμβριο του 2020.Κέρκυρα: Ενημέρωση για τους κινδύνους από τις καταστροφές

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Νίκος Κολοβός αναφέρθηκε στην τρωτότητα των δομών και των κτιρίων, επισημαίνοντας ότι “θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην προστασία μας από τις φυσικές καταστροφές παίζει η γνώση”. Για το λόγο αυτό η Π.Υ το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις ενημερωτικές συναντήσεις με όλα τα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος