Κέρκυρα: Εμπρησμός η φωτιά στη Λευκίμμη σύμφωνα με την Πυροσβεστική (ηχητικό)

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε χθες (7/8) λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή Αγ. Θεόδωροι Λευκίμμης, σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο νομό της Κέρκυρας Ν. Κολοβό.

Ο κ. Κολοβός μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, επισήμανε ότι οι φωτιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στο  Νότιο τμήμα του νησιού είναι έργο εμπρηστή, για τον οποίο συλλέγει στοιχεία το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Κάλεσε μάλιστα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι πολύ προσεκτικοί και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη κίνηση που εντοπίζουν.

Κέρκυρα: Εμπρησμός η φωτιά στη Λευκίμμη σύμφωνα με την Πυροσβεστική (ηχητικό)

Επικίνδυνη φωτιά- «Έγλειψε» τις αυλές σπιτιών

Η χθεσινή φωτιά που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς έγλειψε τις αυλές σπιτιών, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο όπου υπήρξαν συνεχείς αναζοπυρώσεις.

Αυτή την ώρα ακόμα καίγονται ελιές και η φωτιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 60 στρέμματα. Στο πεδίο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, εθελοντές, 1 μηχάνημα έργου  και 3 υδροφόρες ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τα δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα pzl που εδρεύουν στην Κέρκυρα καθώς και 2 ελικόπτερα που ήρθαν από το Άκτιο και τα Γιάννενα.

Κέρκυρα: Εμπρησμός η φωτιά στη Λευκίμμη σύμφωνα με την Πυροσβεστική (ηχητικό)

Ωστόσο ο διοικητής της Π.Υ. καταγγέλλει ότι υπήρχαν ακαθάριστα οικόπεδα που βοηθούσαν σε μεγάλο βαθμό την επέκταση της φωτιάς, κάνοντας λόγο για εγκαταλελειμμένους ελαιώνες και για δύσβατους αγροτικούς δρόμους.

Τέλος ο Ν. Κολοβός επεσήμανε ότι η δασοπυρόσβεση στηρίζεται αποκλειστικά στις τοπικές κοινωνίες και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και σε αυτή την περίπτωση για τον περιορισμό της φωτιάς, σημειώνοντας με έμφαση ότι «το «Μαζί» αποτελεί υπερόπλο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος