Κέρκυρα: Έμπρακτη στήριξη ζήτησε ο Κ. Λέσσης από τη Σ. Ζαχαράκη

“Η Νότια Κέρκυρα διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ώστε να αναπτυχθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, τόσο αυτές που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα, όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος”, τόνισε ο δήμαρχος, Κώστας Λέσσης, κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη.

“Πρέπει όμως – σημείωσε – να στηριχθεί έμπρακτα και ο Δήμος ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις, που έρχονται από το παρελθόν, λόγω της παραμέλησης των δημοσίων υποδομών αλλά και από το μέλλον, λόγω των νέων επιχειρήσεων που δημιουργούνται”.
Ο κος Λέσσης τόνισε ότι η Αλυκές της Λευκίμμης και η λιμνοθάλασσα Κορισσίων θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε ιδιαίτερα σημαντικά σημεία ανάπτυξης για όλη την περιοχή. Ωστόσο τόνισε ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά από την πρόχειρη διάσπαση του ενιαίου Δήμου, αλλά και από την έλλειψη συνεννόησης με τον κεντρικό Δήμο είναι πιθανό να δημιουργήσουν και πάλι εκρηκτικές καταστάσεις, κυρίως στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στην Υφυπουργό κατέθεσε υπόμνημα το οποίο εν συντομία αναφέρει:

1. Να αναπτυχθούν στην Νότια Κέρκυρα δύο επιπλέον βασικές μορφές τουρισμού πέραν του υπάρχοντος μοντέλου ήλιος-θάλασσα. Η πρώτη αφορά τον περιβαλλοντικό τουρισμό με ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος τις Αλυκές Λευκίμμης, την Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, και την περιοχή του Ίσσου.
2. Η δεύτερη αφορά την δημιουργία μιας σειράς καταφυγίων τουριστικών σκαφών με αξιοποίηση των λιμενίσκων της Νότιας Κέρκυρας που σήμερα βρίσκονται εγκαταλειμμένα στην δικαιοδοσία του ΟΛΚΕ Α.Ε. . Προς αυτό το σκοπό ζητούμε τη στήριξή σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας από το οποίο διεκδικούμε την απόδοση των λιμενίσκων και την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
3. Ειδικότερα σε ότι αφορά το τουριστικό καταφύγιο της Φιορούλας στη δυτική ακτή, αποκλειστικά δημοτικής δικαιοδοσίας, για το οποίο υπάρχουν ώριμες μελέτες επιθυμούμε την έμπρακτη στήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού για την ολοκλήρωση των μελετών και σχετικών αδειοδοτήσεων.
4. Επιπλέον ο Δήμος μας έχει διασφαλίσει μέσω του ΠΔΕ χρηματοδότηση άνω των 2 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση της θέσης Μπούκα στη Λευκίμμη. Ως προς αυτό σας ζητούμε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, καθώς οι υπο-στελεχωμένες υπηρεσίες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν έγκαιρα.
5. Φρονούμε επίσης πως το Υπουργείο οφείλει να παρέμβει στον χρηματοδοτικό μηχανισμό του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και να διασφαλίσει απευθείας χρηματοδότηση για την τουριστική προβολή των Δήμων στους ίδιους τους Δήμους. Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση της τουριστικής προβολής είναι ένα προνόμιο που έχει επιφυλαχτεί αποκλειστικά στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
6. Η ανωτέρω χρηματοδότηση είναι απαραίτητη προκειμένου να οικοδομήσουμε την έννοια του τουριστικού προορισμού {Νότια Κέρκυρα – South Corfu}. Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε απαραίτητη την συνδρομή του ΕΟΤ με τεχνογνωσία.
7. Επιπλέον σας ζητούμε να προωθήσετε την ίδρυση μονάδας τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με έδρα εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Πολλοί νέοι μας έχουν ανάγκη επαγγελματικής τουριστικής κατάρτισης και ο Νότος φιλοξενεί πολλές τουριστικές μονάδες ικανές να στηρίξουν το εγχείρημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος