Κέρκυρα: Η ΕΛΜΕ για το θεσμό “μαθητείας” και το σχολείο β΄ευκαιρίας Λευκίμμης

Για νέο εφιαλτικό τοπίο της εργασίας κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με αφορμή την καθιέρωση του θεσμού της «μαθητείας», με μισθό κατώτερο του κατώτατου και μισή ασφάλιση. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη τα σχολεία θα μετατρέπονται σε γραφεία εύρεσης φτηνής εργασίας για τους μαθητές του 4ου έτους και στην ουσία δημιουργούν το έδαφος ώστε το ΕΠΑΛ – με τη σημερινή του μορφή – να μοιάζει πιο πολύ με χώρο κατάρτισης παρά με σχολείο!
Η ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει: «Στην τεχνική εκπαίδευση όλο το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο αλλάζει το τοπίο (μείωση του αριθμού των τομέων και ειδικοτήτων, συρρίκνωση του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος σπουδών στο νέο ΕΠΑΛ, καθιέρωση ανελαστικού κατώτερου αριθμού μαθητών στους τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, που έχει στόχο την συρρίκνωση, συγχώνευση τομέων και ειδικοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις το κλείσιμο σχολείων). Τώρα εισάγουν με τη μορφή της πιλοτικής εφαρμογής τον αναχρονιστικό θεσμό της μαθητείας.

Επίσης η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη εξέφρασε την αγανάκτηση της για την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Λευκίμμη, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώνεται η ίδρυση ΙΕΚ. «Είναι πολύ εύκολο να ανακοινώνεις την ίδρυση σχολείων στα χαρτιά αλλά το δύσκολο είναι να τα κρατήσεις ζωντανά» σχολίασε η κυρία Ράπτη και υπογράμμισε ότι από τα 3 σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που αρχικά ανακοινώθηκαν στην Κέρκυρα, λειτούργησε μόνο το ένα της πόλης, και αυτό με πολλά προβλήματα, με ελλείψεις στις ειδικότητες και με απλήρωτους καθηγητές από την προηγούμενη χρονιά. Το σχολείο του βορρά, ανεστάλη η λειτουργία του εδώ και χρόνια, ενώ το σχολείο της Λευκίμμης το άφησαν να υπολειτουργεί παρότι αρχικά είχε 35 αιτήσεις μαθητών το Σεπτέμβριο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο σχολείο της πόλης και σταδιακά μειώθηκαν στους 6. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε ούτε έναν εργαζόμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος