Κέρκυρα: Εκδήλωση του σχολείου φυλακών Κέρκυρας με τη Μαρία Φαραντούρη

Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στο άλσος δίπλα από το σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χθες (21/9) καλλιτεχνικό δρώμενο με τη μορφή performance από το Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» της περιόδου 2022.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη η οποία ερμήνευσε τον “Ναυαγό” του Μ. Θεοδωράκη ενώ τέσσερις μαθητές κρατούμενοι διηγήθηκαν ζωντανά την εμπειρία μετανάστευσής τους. Βασική ιδέα της δράσης ήταν η ανάδειξη της βιωματικής εμπειρίας των μαθητών-κρατουμένων του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας αναφορικά με την πορεία μετανάστευσις τους από τους τόπους καταγωγής τους μέχρι το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας.  Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;» σκοπό έχει την  ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Κέρκυρα: Εκδήλωση του σχολείου φυλακών Κέρκυρας με τη Μαρία Φαραντούρη

Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος