Κέρκυρα: Εγκαταλείπει το έργο του κτιρίου της Π.Υ. ο εργολάβος – Τι απαντά η Περιφέρεια

Την πρόθεση του να εγκαταλείψει το έργο της διαμόρφωσης του κτιρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο πρώην νοσοκομείο, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Δ. Κούσκος, ο οποίος και επεσήμανε ότι έως τις 15/12/21 έχει λάβει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μόνο 2.000 για τις εργασίες που έχει πραγματοποιήσει στα υπόγεια του κτιρίου.

Ο εργολάβος επισημαίνει ότι δεν έχει πληρωθεί για την δουλειά που ήδη έχει γίνει και για το λόγο αυτό προχώρησε σε παύση εργασιών ενώ έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το έργο.

Τι απαντάει η περιφέρεια

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε δεν καθορίζονταν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα στην πληρωμή του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι  πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν υπογραφεί τα εντάλματα πληρωμής αλλά δεν έχουν κατατεθεί τα χρήματα.

Ανησυχία στην Π.Υ. – Η ΕΠΥ καταθέτει φάκελο στο Αρχηγείο

Κέρκυρα: Εγκαταλείπει το έργο του κτιρίου της Π.Υ. ο εργολάβος – Τι απαντά η ΠεριφέρειαΟι καθυστερήσεις αυτές έχουν προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στη διοίκηση της  πυροσβεστικής υπηρεσίας, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει συνάντηση με τα στελέχη της περιφέρειας την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Με την εκτέλεση του έργου αυτού ουσιαστικά θα ολοκληρώνονταν  η οριστική μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών του 1ου πυροσβεστικού σταθμού της Κέρκυρας στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του κτιρίου επί της Ιουλίας Ανδρεάδη, από τους σημερινούς «ακατάλληλους» χώρους του κτιρίου στην οδό Μαρασλή.

Μάλιστα η Ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων ετοιμάζει φάκελο με όλα τα στοιχεία, που  θα αποστείλει στο αρχηγείο της πυροσβεστικής και θα επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο της Μαρασλή και τις ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες του 1ου σταθμού.  Πριν από λίγους μήνες είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κτιρίου που αναδεικνύουν την άθλια κατάσταση στις αίθουσες και τους κοινόχρηστους; χώρους.

Από το Μάιο του 2021 η σύμβαση

Η προγραμματική σύμβαση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ Π.Υ.Κ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ», είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2021, κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ φορέας κατασκευής του είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 238.500,00 € και ορίζοντα υλοποίησης τους 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο, προβλέπει εγκατάσταση υγρών καυσίμων για την τροφοδοσία των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαρρυθμίσεις αιθουσών, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τοποθέτηση κλιματιστικών, αλλαγή κουφωμάτων αλλά και παρεμβάσεις στον αύλιο χώρο κατόπιν υποδείξεων της διοίκησης, προκειμένου να γίνεται με γρηγορότερο και ασφαλέστερο τρόπο η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος