Κέρκυρα: Δύο νέες μόνιμες θέσεις στο Νοσοκομείο

Δύο νέες μόνιμες θέσεις προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Πρόκειται για μία θέση καρδιολόγου και μία θέση παιδιάτρου. Η θέση του καρδιολόγου αφορά σε επιμελητή Β’, θα είναι η 5η μόνιμη θέση στη συγκεκριμένη κλινική και δίνει οριστική λύση στην αναγκαία σταθερότητα της λειτουργίας της που είναι επιφορτισμένη με πλήθος διακομιδών.

Η θέση του παιδιάτρου αφορά επίσης επιμελητή Β’, θα είναι η 5η μόνιμη θέση και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ιδρύματος, η Παιδιατρική Κλινική προ τριετίας είχε μόνο 2 μόνιμους ιατρούς και κινδύνεψε με κλείσιμο
Ας σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι και οι κρίσεις για 5 μόνιμες θέσεις ιατρών στο τμήμα επειγόντων, 1 μόνιμη θέση ογκολόγου και 1 μόνιμη θέση παθολόγου, η ολοκλήρωση και κάλυψη των οποίων αναμένεται εντός του έτους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται η επαναπροκήρυξη 2 μονίμων θέσεων ψυχιατρικής και 1 μόνιμης θέσης διευθυντή παθολογίας που κρίθηκαν άγονες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκηρύσσονται οι δύο θέσεις:

– Μια θέση Καρδιολόγου επιμελητή Β’ .

o Η συγκεκριμένη θα είναι και η 5η μόνιμη θέση στη συγκεκριμένη κλινική.
o Στο νοσοκομείο υπηρετούν ήδη 5 ειδικευμένοι Καρδιολόγοι (4 μόνιμοι και 1 επικουρικός), ενώ παραμένει κενή (χωρίς να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ακόμα μία θέση επικουρικού ιατρού.
o Η συγκεκριμένη θέση δίνει οριστικά σταθερότητα στη συγκεκριμένη κλινική που είναι επιφορτισμένη με πλήθος διακομιδών.
o Η κάλυψη, όλων των ήδη ανοιχτών θέσεων καρδιολόγων, (δηλαδή της 1 μόνιμης και 1 επικουρικής), μόλις αυτές ολοκληρωθούν, μαζί με την ένταξη νέων μηχανημάτων στο ΕΣΠΑ που ήδη έχει ξεκινήσει, δίνει πλέον τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της κλινικής και της λειτουργίας της μονάδας εμφραγμάτων στο νοσοκομείο.)

– Μια θέση Παιδιάτρου επιμελητή Β’.

o Η συγκεκριμένη θα είναι και η 5η μόνιμη θέση στη συγκεκριμένη κλινική, που προ τριετίας είχε μόνο 2 μόνιμους Παιδίατρους και κινδύνεψε με κλείσιμο. Δίνει πλέον την απαραίτητη σταθερότητα στην κλινική για την αποφυγή κάθε παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον, σε ένα νησιωτικό νοσοκομείο, χωρίς εναλλακτικές λύσεις.
o Υπενθυμίζουμε ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν ήδη 5 ειδικευμένοι Παιδίατροι (4 μόνιμοι και 1 επικουρικός), ενώ παραμένει κενή (χωρίς να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ακόμα μία θέση επικουρικού ιατρού.
o Η κάλυψη, όλων των ήδη ανοιχτών θέσεων Παιδιάτρων, (δηλαδή της 1 μόνιμης και 1 επικουρικής), πέραν της σταθερότητας που προαναφέρθηκε, θα δώσει πλέον τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της κλινικής και της λειτουργίας της μονάδας αυξημένης φροντίδας νεογνών στο νοσοκομείο, εφόσον ο ιατρός που ζητήσει τη θέση έχει την εξειδίκευση αυτή).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος