Κέρκυρα: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος παιδιών στους Παξούς

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης στην υγεία, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον φορέα «Καρδιές για Όλους», με σκοπό την παροχή δωρεάν προληπτικών καρδιολογικών εξετάσεων στους κατοίκους των Παξών.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο Κέντρο Υγείας Παξών την Παρασκευή 23/9 και το Σάββατο 24/9 (09:30-13:30 και 17:30-20:30) από εξειδικευμένους ιατρούς, παιδο-καρδιολόγους, με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιείται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα & έγχρωμο υπέρηχο (triplex) καρδιάς, με τη χορηγία ειδικών φορητών υπερηχοκαρδιογράφων από την General Electric Healthcare. Κατά τη διάρκεια των Κοινωνικών Ιατρείων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19.

Ο ανθρωπιστικός φορέας «Coeurs pour Tous Hellas», με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά́ με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά́) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ