Κέρκυρα – Διοικητής ΜΑΕΔΥ: Ικανοποιητική η αντιπυρική περίοδος (audio)

Στη βάση τους στο Τατόι επιστρέφουν τις επόμενες μέρες και με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl που βρίσκονται στην Κέρκυρα από τις αρχές Μαΐου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο διοικητής του κλιμακίου αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ Κέρκυρας, Σωτήρης Γκέλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της φετινής περιόδου. Όπως επισήμανε, όλους αυτούς τους μήνες υπήρξε άψογη συνεργασία των πτητικών μέσων με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -και συγκεκριμένα, τόσο με τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. στα Ιόνια Νησιά, Γιάννη Πανόπουλο, όσο και με τον διοικητή του νομού, Νίκο Κολοβό.

“Καταφέραμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκέλης, “σε πολλές περιπτώσεις μέσα από τη συνεργασία αυτή να ‘πιάσουμε’ τη φωτιά στο ξεκίνημα και να αποτρέψουμε την καταστροφική επέκτασή της”.  Ο κ. Γκέλης αναφέρθηκε και στα αεροπλάνα άμεσης επέμβασης τύπου pzl,  δύο εκ των οποίων εδρεύουν στην Κέρκυρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για αξιόπιστα αεροσκάφη που έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν πάνω από τη φωτιά και να την καταστείλουν, ενώ στη μονάδα υπηρετούν έμπειροι χειριστές με πολλές ώρες πτήσεις, έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε δύσκολη αποστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Γκέλη, στην Κέρκυρα επαρκούν τα δύο pzl για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην επέμβαση των πτητικών μέσων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος