Κέρκυρα: Δημοπρατούνται οι μονάδες αφαλάτωσης – Σε καλό δρόμο το έργο των φραγμάτων

Θετικά είναι τα μηνύματα από τις επαφές που είχε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο υποδομών και στη διεύθυνση υδραυλικών έργων του υπουργείου, η δήμαρχος της Κέρκυρας Μ. Υδραίου, αναφορικά με το μεγάλο έργο των φραγμάτων, το οποίο υπολογίζεται να λύσει το θέμα επάρκειας και ποιότητας του νερού που απασχολεί το νησί.

Δόθηκε καταρχάς η δέσμευση ότι έως το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης στη θέση Χρυσηίδα, προϋπολογισμού περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολουθεί η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης στην θέση Κακότραφος Ποταμού, τα τεύχη δημοπράτησης του οποίου ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και τα δυο αυτά έργα αποτελούν τμήμα του μεγάλου έργου κατασκευής των φραγμάτων, για το οποίο υπήρξε επίσης η δέσμευση να προχωρήσει άμεσα.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας το έργο των φραγμάτων θα προχωρήσει σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κάποια οικονομική επιβάρυνση στους δήμους και κατ’ επέκταση στους δημότες με αύξηση τελών, καθώς η επένδυση θα γίνει κατά ένα μέρος, με δάνειο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων που θα αποδοθεί στην επενδύτρια εταιρεία από το Π.Δ.Ε. του υπουργείου  σε διάστημα 25 ετών. Την  κατασκευή συντήρηση και τη  λειτουργία των φραγμάτων θα αναλάβει επί 27 έτη ο ιδιώτης και αμέσως μετά το χρονικό αυτό διάστημα θα αποδοθεί στην Επιχείρηση Ύδρευσης.

Τέλος, όπως είπε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, η ΔΕΥΑΚ αναμένεται να υλοποιήσει έργα  πολλών εκατομμυρίων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στους τρεις δήμους του νησιού που αφορούν την βελτίωση των εγκαταστάσεων και υποδομών ύδρευσης αλλά και αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος