Κέρκυρα: Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση του σχολικού φύλακα από τον Ποταμό

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Ποταμού διαμαρτύρονται διότι την περασμένη Παρασκευή, με αιφνιδιαστικό τρόπο, όπως αναφέρουν πληροφορήθηκαν για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα σε άλλη σχολική μονάδα χωρίς πρόβλεψη για την αντικατάσταση του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι ήδη η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το τμήμα Παιδείας του Δήμου όπου προφορικά και εγγράφως εκφράστηκε η αντίθεσή της σε αυτήν την εξέλιξη. Παράλληλα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των δύο σχολικών μονάδων, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την κυρία Μ. Ζερβού, αντιδήμαρχο Παιδείας, όπου και εκεί εκφράστηκε  η κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την εξέλιξη και επισημάνθηκαν όλοι οι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί.

 Για το λόγο αυτό τα συστεγαζόμενα Δημοτικό και Νηπιαγωγείο τονίζουν ότι θεωρούν αυτήν την εξέλιξη ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ασφάλεια των μαθητών  και του σχολείου. Σημειώνουν δε ότι το σχολείο του Ποταμού έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να πάρουν σοβαρά υπ΄ όψιν .

  1. Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο με 340 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ σε έναν χώρο περίπου 4 στρεμμάτων. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης είναι διαφορετικές οπότε ο έλεγχος της κεντρικής εισόδου δεν μπορεί να γίνεται από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς .
  2. Το Δημοτικό σχολείο χρησιμοποιεί ως αίθουσες διδασκαλίας, δύο ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, στην είσοδο του γειτονικού καφενείου(!) με άμεση έκθεση στον κεντρικό δρόμο….
  3.  Ο δρόμος που περνάει μπροστά από το σχολείο είναι τραγικά επικίνδυνος, συνεχώς μποτιλιαρισμένος πρωινές και μεσημεριανές ώρες και ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ.

Η ύπαρξη σχολικού φύλακα στο σχολείο μας είναι αναγκαία και απαραίτητη. Ο φύλακάς μας, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο σχολείο, γνωρίζει μαθητές, γονείς, περιπτώσεις που  χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Η λύση που προτείνεται από τον Δήμο για πρόσληψη σχολικού τροχονόμου μας φαίνεται αστεία, αν όχι εξοργιστική. “

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος