Κέρκυρα: Διαμαρτυρία φοιτητών υπέρ των καλλιτεχνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που «υποβαθμίζει τα πτυχία των δραματικών και καλλιτεχνικών σχολών στην Ελλάδα». Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί συντονιστικό των φοιτητών προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καλλιτεχνών.

Οι φοιτητές μέσα από τη σημερινή τους διαμαρτυρία ζητούν:

  • Την άμεση τροποποίηση του Π.Δ. 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυει για τους διπλωματούχους μέχρι το 2003) ή τη δημιουργία αποδεδειγμένης ισότιμης βαθμίδας με το ΤΕ. Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων.
  • Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών
  • Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των σπουδών μας
  • Την ΑΜΕΣΗ ίδρυση Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Παραστατικών Τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών. (Διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών).

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος