Κέρκυρα: Χωρίς νερό τα Χριστούγεννα οι Σιναράδες

Χωρίς νερό έμειναν την ημέρα τον Χριστουγέννων οι κάτοικοι στην περιοχή των Σιναράδων, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη λαϊκή συσπείρωση του δήμου κεντρικής Κέρκυρας “η απαξίωση, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της ΔΕΥΑΚ έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ενώ την ίδια στιγμή που ακριβοπληρώνουμε το νερό, οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο δεν συντηρούνται, όπως πρέπει. Σε μία περιοχή με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βροχοπτώσεων σε όλη την Ελλάδα, δεν μας αξίζει να κουβεντιάζουμε για το αν θα έχουμε νερό στα σπίτια μας. Επίσης, δε μας αξίζει να έχουμε ήδη βγάλει από την συζήτηση το αν θα έχουμε πόσιμο νερό”.

Η ΛΑΣΥ τονίζει επίσης, ότι άμεσα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα στο χωριό των Σιναράδων, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών:

– Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας ώστε να καλύπτονται με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό με την κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών – εργολαβικών εταιρειών.

– Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος