Κέρκυρα: Χαμηλές οι τιμές στους αέριους ρύπους στο Τεμπλόνι σύμφωνα με το “Δημόκριτο”

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων αέριων ρύπων στην ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου, μετά τις χημικές αναλύσεις που διενέργησε ο «Δημόκριτος» και τη σύμβαση που υπεγράφη με την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στο ΧΥΤΑ  Τεμπλονίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  στις  τιμές των αέριων ρύπων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα  τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν τα εξής:

-Οι τιμές συγκέντρωσης συνολικής τοξικότητας διοξινών και φουρανίων που μετρήθηκαν στην περιοχή του Τεμπλονίου κατά την πρώτη περίοδο δειγματοληψιών κυμαίνονταν σε χαμηλά επίπεδα, παρόμοιες με αυτές που ανιχνεύονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και χαμηλότερες από αυτές που ανιχνεύονται στο κέντρο της Αθήνας.

-Οι τιμές συνολικής τοξικότητας για «παρόμοια με τις διοξίνες» PCBs (TEQ PCBs) και συνολικής συγκέντρωσης indicator PCBs που μετρήθηκαν στην παρούσα περίοδο ήταν σε χαμηλά επίπεδα για περιοχή με αγροτικές και αστικές δραστηριότητες.

-Δεν μετρήθηκε υπέρβαση της οριακής συγκέντρωσης των PM10 (50 μg/m3 Οδηγία 2008/50/ΕC) σε κανένα σημείο δειγματοληψίας.

-Όσον αφορά στα βαρέα μέταλλα, δε διαπιστώθηκαν σε καμία περίπτωση υπερβάσεις από τις θεσμοθετημένες τιμές συγκέντρωσης.

-Η συγκέντρωσή του benzo(a)pyrene σε όλα τα σημεία δειγματοληψίας ήταν χαμηλότερη από το ελάχιστο όριο ποσοτικοποίησης και την προτεινόμενη οριακή τιμή συγκέντρωσης το 1 ng/m3 (EU Directive 2004/107/EC) Η συγκέντρωση του βενζολίου δεν ξεπέρασε την προτεινόμενη οριακή τιμή συγκέντρωσης 5 μg/m3 (ημερολογιακό έτος) (Οδηγία 2008/50/ΕC) σε κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν στα υπό εξέταση σημεία.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη φάση δειγματοληψιών από τις κτηνοτροφικές και ελαιουργικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή ακόμα και στο λιβάδι Ρόπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος