Κέρκυρα: Αύξηση 10% στην τουριστική κίνηση τον Ιούλιο

Με αύξηση 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 έκλεισε ο φετινός Ιούλιος για το αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα προσγειώθηκαν στο νησί 2.360 εμπορικές πτήσεις από την Ευρώπη, 260 πτήσεις περισσότερες από το 2019, με την πληρότητα να ξεπερνάει το 90%. Υπολογίζεται ότι στο νησί έφτασαν 350 χιλιάδες τουρίστες, 40 χιλιάδες περισσότεροι από το 2019 και 30 χιλιάδες από το 2018, η οποία ήταν και η καλύτερη τουριστική χρονιά της δεκαετίας.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται και για τον Ιούλιο οι Βρετανοί με 712 πτήσεις, με τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση με 379 πτήσεις, στην τρίτη θέση την Ιταλία με 280 πτήσεις και την πεντάδα κλείνουν η Γαλλία με 191 και η Πολωνία με 149 πτήσεις.

Μάλιστα οι πτήσεις από την Ιταλία παρουσιάζονται αυξημένες κατά 30%, ποσοστό που αντισταθμίζει τις απώλειες από την Ρωσική και Ουκρανική αγορά. Παράλληλα τον μήνα Ιούλιο είχαμε 90 πτήσεις περισσότερες  από την Πολωνία ενώ θεαματική ήταν η αύξηση στις πτήσεις από Ρουμανία που έφτασε το 260% .

Αισιοδοξία επικρατεί και για το μήνα Αύγουστο, καθώς έχουν ήδη αυξηθεί οι ημερήσιες πτήσεις που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και τις 89. Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι κάποιες από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν τα δρομολόγια τους έως την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος