Κέρκυρα: Αυτοψία σήμερα στα κτίρια που είναι υποψήφια για τη στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νότο

Έληξε χθες η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της νότιας Κέρκυρας που είχε απευθύνει ο Δήμος.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις ιδιοκτήτες ακινήτων στις δημοτικές ενότητες Λευκιμμαίων, Μελιτιαίων και Κορισίων. Σήμερα μάλιστα κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μιάρη, μηχανικό του δήμου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας Ν. Αυλωνίτη και άλλα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας προχώρησαν σε αυτοψία στα εν λόγω κτίρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την  άμεση μεταστέγαση του κλιμακίου είναι να διαθέτει χώρους φιλοξενίας τουλάχιστον για 6 ατόμων,  χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους, νόμιμη οικοδομική άδεια, σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού και συντηρημένη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση.

Επίσης θα πρέπει να διαθέτει διαμορφωμένο και περιφραγμένο εξωτερικό χώρο κατάλληλο για τη στάθμευση 6 οχημάτων της υπηρεσίας. Το μίσθωμα ανέρχεται στα 850 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση που διαθέτουν τις προδιαγραφές πάνω από δυο κτίρια θα επιλεγεί  εκείνο που βρίσκεται στην Δ.Ε. Κορισσίων που αποτελεί γεωγραφικά το κέντρο του δήμου.

Να θυμίσουμε ότι με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος το Νοέμβριο είχε ανασταλεί η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Αργυράδες λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος