Κέρκυρα: Ατύχημα εργαζόμενης στη διαχείριση απορριμμάτων

Ατύχημα κατά την ώρα της εργασία της είχε γυναίκα υπάλληλος του Τμήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που έπεσε από τις σκάλες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας το συμβάν ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η εργαζόμενη, όπως και άλλες καθαρίστριες, για να εξυπηρετεί στη βάρδια της διαφορετικά κτίρια και να πηγαινοέρχεται με δικά της μέσα σε αυτά, αλλά και με τα παρουσιολόγιά της μέχρι τα γραφεία στο Μαντούκι, προκειμένου να υπογράφει και να πιστοποιεί την εργασία της.

Παρ’ όλο που είχε καταθέσει Ιατρική Γνωμάτευση στο Γιατρό Εργασίας και είχε ενημερώσει τον επιστάτη βάρδιας, αλλά και τους ανώτερους, για την δυσκολία σε όλες αυτές τις μετακινήσεις, οι προϊστάμενοί της το αγνόησαν επιδεικτικά. Το σωματείο καταγγέλλει τους υπεύθυνους, για την εντατικοποίηση της εργασίας σε ορισμένους μόνο εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απασχόληση εργατών / εργατριών σε άλλες υπηρεσίες και όχι στην καθαριότητα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ