Κέρκυρα: Ατύχημα εργαζόμενης στη διαχείριση απορριμμάτων

Ατύχημα κατά την ώρα της εργασία της είχε γυναίκα υπάλληλος του Τμήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που έπεσε από τις σκάλες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας το συμβάν ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η εργαζόμενη, όπως και άλλες καθαρίστριες, για να εξυπηρετεί στη βάρδια της διαφορετικά κτίρια και να πηγαινοέρχεται με δικά της μέσα σε αυτά, αλλά και με τα παρουσιολόγιά της μέχρι τα γραφεία στο Μαντούκι, προκειμένου να υπογράφει και να πιστοποιεί την εργασία της.

Παρ’ όλο που είχε καταθέσει Ιατρική Γνωμάτευση στο Γιατρό Εργασίας και είχε ενημερώσει τον επιστάτη βάρδιας, αλλά και τους ανώτερους, για την δυσκολία σε όλες αυτές τις μετακινήσεις, οι προϊστάμενοί της το αγνόησαν επιδεικτικά. Το σωματείο καταγγέλλει τους υπεύθυνους, για την εντατικοποίηση της εργασίας σε ορισμένους μόνο εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απασχόληση εργατών / εργατριών σε άλλες υπηρεσίες και όχι στην καθαριότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος