Κέρκυρα: Απόλυτη επιτυχία στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 14-20 βλέπει η ΠΙΝ

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ 14-20 δηλώνει ο γ.γ. δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξής Δημήτρης Σκάλκος, χωρίς απώλειες σε πόρους. Από τα έργα που έγιναν, ξεχώρισε τα 60 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας.

Στο 89% είναι η απορρόφηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσει στο 100%. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σύμφωνα με την Ρόδη Κράτσα, η οποία μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, είναι πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων περιφερειών της χώρας. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με έργα που αντιμετώπισαν δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη ανταλλακτικών, όπως το έργο αντικατάστασης των φαναριών της Κέρκυρας, η καθυστέρηση του εργολάβου να ξεκινήσει το έργο στη μαρίνα της Σπηλιάς, οι ανατιμήσεις των υλικών καθώς επίσης και στο μόνιμο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

H κα Κράτσα ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΑ, ότι εγκρίθηκε η  χρηματοδότηση  300 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση του δρόμου στο Χλωμό που υπέστη  ζημιές από το Μπάλο.

Επίσης η ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια για το έργο βελτίωσης της οδοποιίας της νότιας Κέρκυρας που βρίσκεται στα δικαστήρια εξαιτίας προσφυγής του ενός εργολάβου εναντίον του άλλου η κα Κράτσα είπε, ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει είναι πως έγινε το δικαστήριο αλλά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Τέλος σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο Τρία Γεφύρια – Βρυώνη εκτιμά, ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος