Κέρκυρα: Από το ΠΔΕ η χρηματοδότηση για την εναπόθεση απορριμμάτων στην “αποκατάσταση” των παλιών κυττάρων

Από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί το έργο εναπόθεσης των χύδην απορριμμάτων στην αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας. Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι σήμερα έλαβε επιστολή από τον γ.γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων κο Γραφάκο, με την οποία ενημερώνει ότι η περαιτέρω εναπόθεση απορριμμάτων θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, δεν έχει αποφασιστεί όμως ακόμη αν θα γίνει με νέο έργο ή ως επέκταση του έργου αποκατάστασης που ήδη έχει αρχίσει. Η κα Κράτσα επίσης δήλωσε ότι στον νέο χώρο που διαμορφώνεται στο Τεμπλόνι στα πλαίσια της αποκατάστασης των παλιών κυττάρων θα εναποτεθούν όσο περισσότερα σκουπίδια και δέματα είναι δυνατόν και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν στην Πάλαιρο δεδομένου ότι είναι ήδη σε διαπραγμάτευση με τον Δήμο Βόνιτσας.

Παράλληλα, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας σήμερα, δέχεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Περιβάλλοντος να δώσει την άδεια για να γίνει η εναπόθεση των χύδην απορριμμάτων, οπουδήποτε, αν υπάρχει ανάγκη και κατά συνέπεια και στον χώρο της αποκατάστασης. Μάλιστα, δήλωσε, ότι αυτό το είχε ζητήσει και ο ίδιος από τον αρμόδιο υπουργό επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είχε γίνει δεκτό διότι τότε το Υπουργείο είχε την εκτίμηση ότι θα αποτελούσε παράβαση των κανόνων της ΕΕ και θα επιβάλλονταν πρόστιμο εναντίον της χώρας μας.
Με ερώτησή μας θέσαμε αυτό το θέμα στην κα Κράτσα η οποία απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό να επιβάλει πρόστιμο η Ε.Ε. σήμερα, όπως έχει επιβαρυνθεί το περιβάλλον στο Τεμπλόνι, παρά αν τα σκουπίδια εναποτεθούν στο χώρο της αποκατάστασης με τα απαραίτητα τεχνικά έργα, μεμβράνες κλπ, με όλες τις αδειοδοτήσεις και τις μελέτες. Εκτιμά ότι η Ε.Ε. θα κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος