Κέρκυρα: Αντισεισμικό έλεγχο στα σχολεία ζητά ο Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας, κ. Δημήτριος Μπιάγκης, μαζί με άλλους συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε την υπ’ αριθμόν Α.Π.:1129/7-10-2019 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως σχετικά με «την επείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων της χώρας».
Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην Ερώτησή του ο Βουλευτής «η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την 6η σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών κτιρίων της χώρας από το 2011 έως και το 2017 (και αυτοί οι ελάχιστοι έλεγχοι που ξεκίνησαν το 2017 σταμάτησαν το 2018), ενώ αρκετά κτίρια είναι παλιά με ξεπερασμένες αντισεισμικές προδιαγραφές».
Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής σφετερίστηκε την πρόταση του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)για προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων της χώρας, όπως επίσης και για έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκεπτών και Συντήρησης για όλες τις σχολικές μονάδες και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να του απαντήσουν εάν προτίθενται να προβούν σε αντισεισμικό έλεγχο στα σχολεία της χώρας.
Επιπροσθέτως, ο κ. Μπιάγκης αιτείται να ενημερωθεί εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η σύσταση Μητρώου Ελέγχων και η έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων, όπως επίσης και εάν εντάσσεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου η θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης για όλες τις σχολικές μονάδες. Τέλος, ο Βουλευτής ζητάει να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι Υπουργοί προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και το επιστημονικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος