Κέρκυρα: Αντιπαράθεση για την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο

Για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι οι αποφάσεις μετακίνησης γιατρών από άλλα τμήματα και από τα κέντρα υγείας το τμήμα επειγόντων περιστατικών καθώς και το ζήτημα των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Οι Γενικοί Οικογενειακοί γιατροί δημοσίευσαν διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου από τα χωριά ευθύνης τους.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους, «Μετά από 6 μήνες υποσχέσεις, περί προσλήψεων στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου, που ποτέ δεν έγιναν, το τμήμα υποστελεχώνεται επιπλέον, λόγω της μετακίνησης του Διευθυντή του, στη χειρουργική κλινική που ξέμεινε με μόλις 3 γιατρούς (από 7 προ 2ετίας). Μετά από 6 μήνες κάποια χωριά ψάχνουν να βρουν ακόμα που είναι ο οικογενειακός γιατρός που έχει διοριστεί σε αυτά”.
ΕΓΕΣΥΚ
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας επιμένει στην ένταξη της Κέρκυρας στην Α΄ προβληματική ζώνη για να δοθούν κίνητρα ώστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο. Αποδίδουν ευθύνες και στην πολιτική ηγεσία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης διότι θεωρούν ότι “δεν διεκδικεί δυναμικά τη στελέχωση του νοσοκομείου από την φίλα προσκείμενη κυβέρνηση”. Όπως υποστηρίζει η ΕΓΕΣΥΚ, “ακόμη και στον ιατροδικαστή δόθηκε εντολή να εφημερεύσει στο τμήμα επειγόντων covid” και δημοσιεύει το έγγραφο της διοίκησης με το σκωπτικό σχόλιο ότι «μόνο τα παιδιά απ’ το κυλικείο δεν έχουν μπει ακόμα στα ΤΕΠ COVID».
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Στο θέμα των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας του νοσοκομείου ανακοινώσεις έχουν εκδώσει όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο νοσοκομείο ζητώντας να επισπευσθούν διαδικασίες που θα επιτρέπουν τόσο την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στο τέλος Ιουνίου όσο και την μονιμοποίηση τους. Δηλώνουν επίσης ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που ξεκινάνε από 9/6/2022 καθώς και την απεργία που έχουν εξαγγείλει στις 15/6/2022.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Με την είδηση ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη ενός (1) επικουρικού Ιατρού, χειρούργου και αναμένεται στο προσεχές διάστημα η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου χειρούργου, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου. Σημειώνει δε ότι “με αυτήν την πρόσληψη, στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου μας, υπηρετούν, πλέον, πέντε (5) Ιατροί, Γενικοί Χειρουργοί, τέσσερις (4) μόνιμοι και ένας (1) επικουρικός”. Παράλληλα αποχαιρετά τον διευθυντή της χειρουργικής ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος