Κέρκυρα: Ανοίγει αύριο η τουριστική περίοδος-Παράπονα για την φόρμα PLF-Ερωτηματικά για τα τεστ

Το αεροδρόμιο
Σε μονοψήφιο αριθμό υπολογίζονται οι αυριανές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μέσα από τη διασταύρωση των στοιχείων από διάφορες πηγές, δεδομένου ότι η Fraport δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη ενημέρωση, ενώ η ΥΠΑ αναμένει τα σχέδια πτήσης μετά τις 6.00 το απόγευμα. Ουσιαστικά μέχρι αυτή την ώρα, δεν γνωρίζουμε με σιγουριά, πόσα αεροπλάνα θα προσγειωθούν αύριο. Η Fraport σήμερα έχει 27 πτήσεις στο πρόγραμμα, η ιστοσελίδα του αεροδρομίου έχει 16 και τα στοιχεία από τις εταιρείες εξυπηρέτησης εδάφους έχουν 12.

Οι κρατήσεις
Συγκρατημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κέρκυρας Σπύρος Χαλικιόπουλος σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν στις κρατήσεις. Όπως είπε, έχουν σταματήσει βέβαια οι ακυρώσεις των περσινών κρατήσεων που υπήρχαν στο σύστημα αλλά δεν υπάρχουν καθόλου καινούργιες.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF)
Στο μεταξύ, καινούργια προβλήματα ανακύπτουν και από το νέο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την υποχρέωση δηλαδή του επιβάτη να συμπληρώνει την φόρμα με τα στοιχεία του 48 ώρες πριν από την πτήση. Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας δηλώνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις του κλάδου του διότι αυτό αποκλείει τις last minute και super last minute κρατήσεις, με τις οποίες όλος ο τουριστικός κόσμος ελπίζει να λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι. Οι τουριστικοί πράκτορες θα θέσουν το θέμα επίσημα αύριο στον Υπουργό Τουρισμού ενώ ήδη έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας από τις ενώσεις τους στην Αθήνα.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα εμφανίστηκε και το πρώτο αρνητικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό, στη μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για “περίπλοκες διαδικτυακές διαδικασίες” που είναι πιθανό να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η εφημερίδα σημειώνει δε ότι ο ιστότοπος travel.gov.gr, στον οποίο πρέπει να γίνει η εγγραφή, είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά, τη στιγμή που η Ελλάδα περιμένει κυρίως Γερμανούς αυτή την περίοδο.

Τα κορωνοτεστ
Τέλος, ερωτήματα υπάρχουν ακόμη σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τα 400 τεστ που ανακοίνωσε ο κος Χαρδαλιάς ότι θα γίνονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από τους στρατιωτικούς γιατρούς. Καθορίστηκε ένας χώρος στον αερολιμένα, για τη λήψη επιχρισμάτων αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποια υπηρεσία θα αντέξει να υποδεχθεί τόσα πολλά τεστ και πότε θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα τους. Στο μεταξύ παραμένει ερώτημα αν θα είναι υποχρεωμένοι να κλείνονται στα δωμάτια τους οι ελεγχόμενοι μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Πάντως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας διότι το μηχάνημα που δώρισαν πρόσφατα οι φορείς, δεν λειτουργεί ακόμη, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός από τις “κασετίνες” που απαιτούνται (είχαν παραγγελθεί μόνο 200 κατά την αγορά του μηχανήματος) και το σημαντικότερο, το μηχάνημα αυτό είναι μόνο δύο θέσεων, χρειάζεται 45 λεπτά για κάθε διάγνωση, πράγμα που σημαίνει ότι στο 24ωρο (αν υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει 24 ώρες) έχει συγκεκριμένες δυνατότητες(48 τεστ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος