Την αποδέσμευση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος την περασμένη Παρασκευή. Με δεδομένο ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΚΕ η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθεί στο Δήμο της Κέρκυρας όλη η παραθαλάσσια ζώνη της πόλης.
Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να αποχαρακτηρίζεται ως λιμενική ζώνη η περιοχή από το λιμάνι της Σπηλιάς μέχρι τον Ανεμόμυλο και να εξαιρείται η Κόντρα Φόσα και οι δύο πλατείες της Σπηλιάς. Όμως με ανακοίνωσή του ο ΟΛΚΕ διευκρινίζει ότι αποχαρακτηρίζεται από λιμενική ζώνη το σύνολο του παραλιακού μετώπου από τον Ανεμόμυλο έως το Καφέ Γυαλί, συμπεριλαμβανομένης δηλ. και της Κόντρα Φόσας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα προς απόδοση στο φορέα ή φορείς που θα ορισθούν μέρη της Χερσαίας Ζώνης είναι από τον ‘’Ανεμόμυλο’’ έως το ‘’Καφέ Γυαλί’’, περιλαμβάνονται δε και οι τρεις πλατείες της Σπηλιάς (‘Αγνωστος Στρατιώτης , Συντριβάνι, Μικρή πλατεία απέναντι από Τράπεζα Πειραιώς)».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος