Κέρκυρα: Ανησυχία από τα 139 κρούσματα – Ιικό φορτίο και στα λύματα της πόλης (video)

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες αλλά και την κερκυραϊκή κοινωνία η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων που χθες (16/11), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ έφτασαν τα 139.

Ο αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας Άγγελος Σπύρου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων προστασίας (μάσκες) ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα επισημαίνει για ακόμη μια φορά τα οφέλη από τον εμβολιασμό και καλεί τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να απευθυνθούν στο γιατρό τους συζητώντας μαζί του τις όποιες επιφυλάξεις ή φοβίες.

Στο μεταξύ για πρώτη φορά εμφανίζεται και η Κέρκυρα στις εβδομαδιαίες επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν στα αστικά λύματα  καθώς έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο η μέτρησή τους.

Ωστόσο, βάσει της  τελευταίας έκθεσης, αν και ανιχνεύθηκε σημαντικό ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης, «δεν ήταν δυνατή η αξιολόγηση της μεταβολής λόγω των μη καταγεγραμμένων προηγούμενων μετρήσεων».

Μεγάλη είναι η πίεση και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Οι κλίνες της μονάδας ειδικών λοιμώξεων του νοσοκομείου έχουν ήδη καλυφθεί με ασθενείς που νοσούν ενώ ήδη έχει διατεθεί για τις αυξημένες ανάγκες και τμήμα της πνευμονολογικής κλινικής.

Αύξηση των κρουσμάτων και στα σχολεία – Στους 27 οι θετικοί μαθητές

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα και στα σχολεία της Κέρκυρας, καθώς σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, σήμερα (17/11) βεβαιώθηκαν 27 κρούσματα σε μαθητές, 2 σε εκπαιδευτικούς και 1 κρούσμα σε εργαζόμενο σε σχολείο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 19 θετικά δείγματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένα σε εκπαιδευτικό και 8 κρούσματα σε μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ένας εκπαιδευτικός. Ωστόσο δεν έχει κλείσει κάποιο τμήμα σε σχολείο καθώς για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος απαιτείται να νοσεί το 50% των μαθητών συν ένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος