Αναφορά μέσω της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς το Υπουργείο Υγείας, κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, με θέμα την μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Κέρκυρας.
Ο Βουλευτής κατέθεσε σημερινή επιστολή του Κ.Υ. Κέρκυρας, υπογεγραμμένη από την Υπεύθυνη Συντονισμού επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Κέρκυρας και την Υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου Κέρκυρας, με την οποία ενημερώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των λειτουργιών του ΚΥ (επείγοντα περιστατικά και όλα τα τακτικά ιατρεία), όπως και όλες τις βάρδιες του εμβολιαστικού κέντρου των ανήλικων 5-11 ετών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Ο Στέφανος Γκίκας ζητά, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά επείγον της υπόθεσης, τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο ΚΥ Κέρκυρας, το οποίο επιτάθηκε με την νέα παραίτηση σήμερα υπηρετούντος Γενικού Ιατρού.
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας τονίζει ότι “δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι καταγγελίες μας για την τρομακτική υποστελέχωση των δομών υγείας και στο νησί μας, η εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα Κέντρα Υγείας, η σωματική και ψυχική εξάντληση των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, στο ΕΣΥ. Η επιβεβαίωση ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο μέσα από την υποβολή παραίτησης από το ΕΣΥ του κ.Φοίβου Κακαβίτσα, πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, γενικού γιατρού και στελέχους του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ,στην ανακοίνωση του αποδίδει ευθέως τις ευθύνες στην κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει αποτελεί “πολιτική επιλογή και ιδεολογική δέσμευση της κυβέρνησης, η εγκατάλειψη του ΕΣΥ, η αποδυνάμωσή του και η παραχώρηση μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του στην ιδιωτική πρωτοβουλία”.
“Για αυτό τον λόγο και η παρέμβαση του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας στο νησί κρίνεται υποκριτική και σίγουρα κατόπιν εορτής. Δυο χρόνια τώρα επισημαίνουμε τα λάθη, τις εγκληματικές παραλείψεις, την δραματική υποστελέχωση. Δυο χρόνια τώρα καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων αλλά και των μακροπρόθεσμων αναγκών εισακούοντας τα δίκαια αιτήματα και τις προτάσεις των υγειονομικών. Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης, ούτε ο κ. Γκίκας, δεν συγκινήθηκε. Όλοι συνέβαλαν να εξαιρεθεί η Κέρκυρα από την ένταξή της στην προβληματική ζώνη Α, που θα έδινε περισσότερα κίνητρα στους νέους γιατρούς να έλθουν στο ακριβό νησί μας με την έλλειψη στέγης και υποδομών. (…) Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν έχουν τώρα σημασία.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος