Κέρκυρα: Αλλάζει (;) χέρια ο Ερημίτης. Τη διατήρηση του οικοσυστήματος ζητούν οι κάτοικοι

Σε σχήμα συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού ομογενή δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και επενδυτή Ντιν Μητρόπουλου θα περάσει, εκτός απροόπτου, τις επόμενες εβδομάδες το ακίνητο έκτασης 438 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του συλλόγου «Ερημίτης Πλους»  Δημήτρης Φατήρας, επεσήμανε ότι «είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η NCH capital ενδιαφέρονταν να πουλήσει την συγκεκριμένη έκταση ενώ και πέρυσι την ίδια εποχή είχε γίνει γνωστό  μέσω δημοσιευμάτων η πώληση του Ερημίτη σε εταιρεία που ασχολείται με τον τουρισμό».

Ο σύλλογος, όπως υπογράμμισε ο κος Φατήρας, δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά έκπτωση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και θα επιδιώξει με κάθε μέσο η ευρύτερη περιοχή του Ερημίτη να διατηρήσει το χαρακτήρα της ως ένα μοναδικό οικοσύστημα. Παράλληλα εκδικάστηκε στις 7 Μαρτίου η προσφυγή του συλλόγου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την ακύρωση της υψομετρικής μελέτης και των αδειών πολεοδόμησης της περιοχής.

Το δικαστήριο δεν κατέληξε σε κρίση, καθώς αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ που είχε εκδικάσει την ίδια προσφυγή στις 31.5.2023

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος