Κέρκυρα: Ακόμα μια παραίτηση γιατρού – Τηλεδιάσκεψη με Γ. Καρβέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου

Μια ακόμα γιατρός της παθολογικής κλινικής υπέβαλε την παραίτηση της χθες, ανεβάζοντας σε  τρεις των αριθμό των γιατρών που σταμάτησαν την συνεργασία τους με το νοσοκομείο τα τελευταία 48ωρο.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν την εσπευσμένη έλευση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, ο οποίος πραγματοποιεί σύσκεψη με την διοίκηση για τα θέματα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Ακόμα μια παραίτηση γιατρού – Τηλεδιάσκεψη με Γ. Καρβέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας η γιατρός Κλαίρη Μανάτου, πρώην επιμελήτρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, επεσήμανε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλέον στα υπερδιπλάσια καθήκοντα της. «Ήταν αδύνατο, όπως είπε, να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και στην ευθύνη απέναντι στους ασθενείς μου»«Είναι αδύνατον να εξυπηρετεί ένας γιατρός 40-50 ασθενείς, ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και είναι ντροπή να μην έχει ακόμα στελεχωθεί η κλινική”. Σύμφωνα με την κα Μανάτου πολλές φορές οι γιατροί αντιμετωπίζουν το δίλημμα να δώσουν εξιτήριο σε ασθενείς που δεν το επιτρέπει η υγεία τους προκειμένου να αδειάσει το κρεββάτι. «Αυτό, δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου, δηλαδή να δώσω εξιτήριο σε ασθενή μόνο και μόνο για να καλυφθεί το κρεββάτι από κάποιον άλλο», δηλώνει η Κ. Μανάρου.

Αναφορικά με την έλευση Γ. Καρβέλη η Κ. Μανάτου επεσήμανε ότι “ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είναι πολύ καιρό ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, έχουν πολλές φορές σταλεί σχετικά έγγραφα αλλά δεν υπήρξε καμιά αλλαγή. Με λυπεί πολύ αυτή η κατάσταση, καταλαβαίνω την ανησυχία και τον πόνο των ανθρώπων και θα πρέπει άμεσα να λυθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου για να νιώθει ο Κερκυραίος ασφάλεια», σημείωσε η κα Μανάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος