Κέρκυρα: Αίτημα για την ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής καταθέτουν συνδικαλιστές και διοίκηση

Την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου για την στέγαση του συνόλου των υπηρεσιών και των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέθεσαν προς το Αρχηγείο του Σώματος, η Διοίκηση και οι συνδικαλιστές του νησιού. Για την ανέγερση του κτιρίου θα χρειαστεί οικόπεδο πάνω από 4 στρέμματα, εκτός πόλης, το οποίο αναζητείται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού από την Ζαφειροπούλου στο κτίριο του πρώην Νοσοκομείου που στεγάζεται ήδη η διοίκηση. Η μεταστέγαση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το κτίριο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και έλεγχος της πολεοδομίας, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, κάνει λόγο για ακατάλληλο χώρους.

Την ίδια ώρα η ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων ζητά να έρθει στην Κέρκυρα κλιμάκιο του τμήματος υποδομών του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ελεγχθεί εσωτερικά και εξωτερικά και το κτίριο επί της Ιουλίας Ανδρεάδη, καθώς όπως υποστηρίζουν και εκεί υπάρχουν προβλήματα τόσο με τους χώρους στέγασης του συνόλου των πυροσβεστών όσο και με τους εξωτερικούς χώρους.

Στο κτίριο του πρώην νοσοκομείου να σημειωθεί ότι, απομένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2021 και αφορούν την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων (αναμένεται οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα καθώς ήδη έχουν έρθει τα μηχανήματα εκσκαφής), τη διαμόρφωση του προκάτ κτιρίου αλλά και του αύλειου χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος