Κέρκυρα: Αίτημα χρήσης μουσικής μετά τις 11.00 μ.μ. κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων

Λύση στο πρόβλημα της ηχορύπανσης κυρίως στην περιοχή της παλιάς πόλης προσπαθούν να βρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι μόνιμοι κάτοικοι ζητούν να κλείνει η μουσική στις 11.00 το βράδυ, οι καταστηματάρχες υπέβαλαν αίτημα στο Δήμο να δοθεί άδεια χρήσης μουσικής χαμηλής έντασης μέχρι τη 1.30 τη νύχτα και η Δήμαρχος δηλώνει ότι θα εξετάσει το αίτημα των καταστηματαρχών.


Συγκεκριμένα:

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χθες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου δήλωσε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ότι η παύση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ βασίζεται σε μια αστυνομική διάταξη, η οποία εφαρμόζεται χωρίς την παρέμβαση του Δήμου. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου της μουσικής με τοπική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Περιφέρειας αλλά οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, δεν έχουν καταθέσει αίτηση παράτασης του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων και αν αυτό συμβεί θα εξεταστεί. Επίσης εξηγεί ότι το όλο θέμα αφορά 5-6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
Σήμερα μίλησε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστημάτων εστίασης Κέρκυρας Βασίλης Βασιλάκης και δήλωσε ότι η αίτηση κατατέθηκε μόλις προχθές. Τώρα αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και του Δημοτικού συμβουλίου για να την εγκρίνει ή όχι. Η πρόταση των καταστηματαρχών περιλαμβάνει ρύθμιση που θα προβλέπει τη χρήση μουσικής μέχρι τη 1.30 τη νύχτα ενώ θα συζητούσαν να τεθεί όριο στη 1.00 τη νύχτα. Όπως εξηγεί για το όριο της έντασης μετά τις 11.00 δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση από καμία πλευρά διότι ο νόμος είναι απόλυτος. Θέτει όριο έντασης τα 80 ντεσιμπέλ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα μας η συνέχιση της διασκέδασης μετά τις 11.00 τη νύχτα προβλέπεται να γίνεται στα καταστήματα που έχουν άδεια ως “Κέντρα διασκέδασης”. Στην περιοχή της Κεντρικής Κέρκυρας τέτοια άδεια έχουν μόνο 4 καταστήματα και αυτά βρίσκονται εκτός αστικού ιστού στο “Εμπορικό Κέντρο”.
Επισημαίνει δε ότι υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι καταστηματάρχες. Από τη στιγμή που το ωράριο των εργαζομένων τελειώνει στη 1.00 τη νύχτα είναι πολύ πιθανό να γίνουν έλεγχοι και από τον ΕΦΚΑ ο οποίος επιβάλλει πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo παρεμβαίνει στο θέμα της ηχορύπανσης στην παλιά πόλη και τονίζει ότι θεωρεί αυτονόητη την τήρηση του Νόμου. Δε θεωρεί την απόφαση αυτή διχαστική καθώς οι επιχειρήσεις που τον παραβιάζουν και δημιουργούν ένα εκτεταμένο κύμα ηχορύπανσης στην πόλη μας, είναι ελάχιστες. Αυτό σημαίνει ότι ζητά την διακοπή της μουσικής στις 11.00 τη νύχτα.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Σύλλογος των μονίμων κατοίκων παλιάς πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος