Κέρκυρα: Αγοράστηκε πυροσβεστική αντλία για τους Οθωνούς

Αγοράστηκε πρόσφατα, μετά την άμεση ανταπόκριση των κάτοικων και φίλων του νησιού των Οθωνών στο κάλεσμα του Othoni island, πυροσβεστική αντλία, η οποία τοποθετήθηκε στην αποθήκη στο Ραχούλι στην Δάφνη.

Η αντλία θα χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο νησί (πυρκαγιά) ενώ τροφοδοτείται με αμόλυβδη βενζίνη χωρίς λάδι, είναι αυτόματης αναρρόφησης ( ο σωλήνας αναρρόφησης μπαίνει σε πηγάδι ή δεξαμενή χωρίς να χρειάζεται γέμισμα), είναι υψηλής πίεσης  και ρίχνει το νερό σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από άλλες αντλίες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η πυροσβεστική υπηρεσία θα διοργανώσει σεμινάριο με ασκήσεις ετοιμότητας αλλά και θα εκπαιδεύσει τους κατοίκους στη χρήση του συγκεκριμένου  εξοπλισμού.

Επόμενος στόχος είναι να χαρτογραφηθούν όλες οι δεξαμενές και τα πηγάδια του νησιού, έτσι ώστε σε περίπτωση φωτιάς να μπορούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές να έχουν άμεση πρόσβαση σε νερό.

Σε συνεργασία με τα 3 οχήματα και την αντλία της δημοτικής ενότητας των Οθωνών το νησί θωρακίζεται, όπως τονίζεται, ακόμα περισσότερο απέναντι στον σημαντικότερο κίνδυνο που απειλεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όλο και περισσότερο την χώρα, αλλά και το γεμάτο βλάστηση νησί.

Κέρκυρα: Αγοράστηκε πυροσβεστική αντλία για τους Οθωνούς
ΦΩΤΟ: Othoni island – Νήσος Οθωνοί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος