Κέρκυρα: Αγωνία για τους εργαζόμενους στο SANDY

Στην σφράγιση του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΥ μετά από εκτέλεση δικαστικής απόφασης αναφέρεται με ανακοίνωση του το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας, μια εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα της αντιδικίας της ιδιοκτήτριας με την ενοικιάστρια εταιρεία. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης πάνω από 130 εργαζόμενοι έχουν περιέλθει μετά τα γεγονότα αυτά, σε κατάσταση αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας για το εργασιακό τους μέλλον, την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την καταβολή των οφειλομένων σε αυτούς αποδοχών.

Το σωματείο των εργαζομένων απαιτεί τόσο απ την ιδιοκτήτρια, όσο και απ την ενοικιάστρια εταιρεία να βγάλουν έξω απ την αντιδικία τους την λειτουργία του ξενοδοχείου, καλεί το ΣΕΠΕ, τα υπουργεία Εργασίας, Τουρισμού και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν τώρα (ακόμη κι αν χρειαστεί νομοθετικά) ώστε ανεξάρτητα απ την εξέλιξη της αντιδικίας ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια και την εκμεταλλεύτρια εταιρεία να λειτουργήσει ανεμπόδιστα το ξενοδοχείο, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να καταβληθούν οι οφειλόμενες σ αυτούς αποδοχές.

Τέλος το σωματείο ζητά από το περιφερειακό , το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς να πάρουν θέση και να παρέμβουν.

Την ίδια ώρα και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο Sandy, στους Αργυράδες. Επειδή…όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα μυρμήγκια, ζητάμε από όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και ελεγκτικούς φορείς, επισημαίνει η διοίκηση του εργατικού κέντρου, να φροντίσουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, την επαναπρόσληψη οπωσδήποτε για το 2017 όλων των εργαζομένων και τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος