Κέρκυρα: 8 νέα έργα ύδρευσης

Με το ποσό των 4.668.839,89€ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών η ΔΙΑΔΕΥΑ Κέρκυρας για έργα υδροδότησης με τίτλο «Άμεσες ανάγκες ύδρευσης Νήσου Κέρκυρας» στον Άξονα «Περιβάλλον» στα πλαίσια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».


Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με το ποσό αυτό πρόκειται να γίνουν τα εξής οκτώ (8) έργα:

(α) «Ενίσχυση Ύδρευσης Παραλίας Ύψου και Μπαρμπάτη από Γεωτρήσεις Παλιοχώραφα». Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η κατασκευή αγωγού και η ενίσχυση της ύδρευσης των Περιοχών Κάτω Κορακιάνας, Παραλίας Ύψου, Άγιου Μάρκου και Μπαρμπάτη. Επίσης, με το έργο αυτό θα γίνει αντικατάσταση και αύξηση ανεπαρκούς διατομής σε υφιστάμενους αγωγούς στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας, της Δασιάς και του Αγίου Μάρκου.
(β) «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αλυκών Ποταμού». Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Αλυκές Ποταμού, διότι ο υπάρχων αγωγός είναι μικρής διατομής. Συνολικά αντικαθίστανται 1.850m αγωγού.
(γ) «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία έξυπνου συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και καταγραφής υδρομετρητών απομακρυσμένου ελέγχου και καταγραφής υδρομετρητών πόλης Κέρκυρας με χρήση IOT (Internet of Things) τεχνολογιών». Με την προμήθεια αυτή προβλέπεται η εγκατάσταση 3.575 σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής διαχείρισης και απομακρυσμένης καταγραφής ενδείξεων υδρομετρητών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας (8.937 κάτοικοι).
(δ) «Ερευνητικές γεωτρήσεις σε εκτέλεση της υδρογεωλογικής μελέτης Βόρειας Κέρκυρας». Με το έργο θα υλοποιηθούν συνολικά δεκαέξι (16) δοκιμαστικές γεωτρήσεις στις περιοχές της Βορειοδυτικής, Βορειοανατολικής Κέρκυρας και στην περιοχή των Αγίων Δέκα.
(ε) «Αντικατάσταση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας» Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αντικατάσταση συνολικά 12.650m υφιστάμενων σωλήνων ύδρευσης στις περιοχές Άγιος Γεώργιος, Αργυράδες και Περιβόλι.
(στ) «Αντικατάσταση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Βόρειας Κέρκυρας». Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αντικατάσταση συνολικά 9.720m υφιστάμενων σωλήνων 7 ύδρευσης στις περιοχές Αχαράβη και Κασσιόπη.
(ζ) «Αρχαιολογικές επιβλέψεις και έρευνες»
(η) «Δαπάνες ηλεκτροδοτήσεων».
Όπως ανάφερε η Δήμαρχος κ. Υδραίου, η απόφαση ελήφθη και δημοσιεύθηκε στις 5 Αυγούστου 2021 ενώ οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων θα ξεκινήσουν άμεσα και πάντως εντός του προβλεπόμενου 6μηνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος