Καταγγελία σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο: Αποζημίωση 10.000 ευρώ ζητά από εργαζόμενο η διοίκηση

Για προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους από το τμήμα της αποστείρωσης, κάνει λόγο με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων στο ίδρυμα.

Η διοίκηση, όπως αναφέρει, “έχει αρχίσει να ξεπερνάει και το χειρότερο της εαυτό, καθώς μετά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχωράει ένα βήμα παραπάνω, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους. Ο λόγος που προφασίζεται; Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του”.

Επισημαίνεται δε ότι “παρόμοιο εργαλείο είχε ξαναχαλάσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξεως και η Διοίκηση το είχε αντικαταστήσει. Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Διοικητής μεθόδευσε πλειοψηφική απόφαση του διορισμένου Δ.Σ. του Νοσοκομείου, αποφασίζοντας να επιβάλει στους δύο εργαζόμενους χρηματική ποινή με στέρηση 5 ημερών και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ, στέλνοντας την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η απόφαση για καταλογισμό αποζημίωσης από εργαζόμενους, για φθορά ιατρικού εξοπλισμού, εν ώρα υπηρεσίας, απλά δεν έχει προηγούμενο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος