Καλόγερος για Γαρίτσα: Θα κοπούν λιγότερα από 70 δέντρα, άλλαξε ο τύπος αυτών που θα φυτευτούν

Στις 5 Οκτωβρίου θα συζητηθεί τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας το θέμα της ανάπλασης της Γαρίτσας, μετά από την πρόταση που κατέθεσε συμβιβαστικά ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και αποδέχθηκε η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Προηγήθηκε μεγάλη ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, όπου συζητήθηκε η ερώτηση της ΛΑΣΥ δια του επικεφαλής της Γιάννη Μπορμπότη που έθεσε τα ζητήματα της δημιουργίας της πίστας skateboard και της κοπής των δέντρων στο άλσος.

Ο κ. Μπορμπότης έθεσε θέμα αναξιοπιστίας των στελεχών της δημοτικής αρχής αφού αλλά έχουν γραφτεί και διαφορετικοί αριθμοί των δέντρων που πρόκειται να κοπούν και ξεριζωθούν έχουν δημοσιοποιηθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι σχετικά με το skateboard, μπορεί να τροποποιηθεί η μελέτη για να δημιουργηθεί η πίστα σε άλλο σημείο πλην του άλσους, καθώς το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει πολλές φορές τροποποιήσεις μελετών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος μίλησε για κοπή 101 δέντρων και κάτω και όχι 190, 200 ή 300 όπως έχει ακουστεί. Μάλιστα, έκανε λόγο για δυναμική κατάσταση αφού οι αρμόδιοι γεωπόνοι θα εξετάζουν κάθε δέντρο ξεχωριστά προτού κοπεί ώστε να διαπιστωθεί ότι όντως πρέπει να αφαιρεθεί επειδή είναι είτε άρρωστο είτε επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής, η εκτίμηση των γεωπόνων κάνει λόγο για κοπή 70 το πολύ δέντρων και, ίσως στο τέλος, ακόμα λιγότερων. Επίσης, η αντικατάστασή τους θα γίνει με κατάλληλα δέντρα που είναι εγκεκριμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι με αυτά που αναφερόντουσαν στα αρχικά στάδια της μελέτης. Ο κ. Καλόγερος επ΄ αυτού ανέφερε πως εισακούστηκαν οι αντιρρήσεις και οι επισημάνσεις μετά από δημοσιεύματα σε σχέση με την καταλληλότητα των προβλεπομένων δέντρων προς φύτευση και αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν αυτά που αρχικά είχαν προγραμματιστεί αλλά άλλα, αντίστοιχα, που επιτρέπονται με βάση τη μορφολογία της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης Καλόγερου, μία αποστροφή του προς τους κατοίκους περί αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, δυναμίτισε το κλίμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλεπάλληλες διακοπές και τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους που παρευρίσκοντο στην αίθουσα να αντιδρούν στις βολές αυτές. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να δοθεί ο λόγος σε εκπρόσωπο των κατοίκων επειδή δεν είχε εισαχθεί ως θέμα αλλά ως επερώτηση.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές αλλά και την πρόταση Τρεπεκλή για να μπει η υπόθεση ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ακουστεί και ο αντίλογος, η Μερόπη Υδραίου αποδέχθηκε να συζητηθεί στις 5 Οκτωβρίου. Ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής παράταξης Γιώργος Καρύδης ζήτησε να ληφθεί πρόσφατη απόφαση για να διακοπούν οι εργασίες έως τις 5 Οκτωβρίου, ώστε να μην κοπούν άλλα δέντρα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το Νίκο Καλόγερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος