Κ. Μοθωναίου: Σύντομα οι ανακοινώσεις για ανακύκλωση και για νέες προσλήψεις στο ΦΟΣΔΑ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ανακύκλωση δηλώνει η κα Κατερίνα Μοθωναίου, αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέλος της διοίκησης του ΦΟΣΔΑ.

Η κα Μοθωναίου μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για τις εξελίξεις στον τομέα της διάθεσης των απορριμμάτων και επιβεβαίωσε, ότι σε λίγες μέρες βγαίνει η δημοπρασία για την κατασκευή του εργοστασίου στο Τεμπλόνι, καθώς και την επίσημη ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση του 1 εκ ευρώ για την αποκατάσταση του χώρου, που θα χτιστεί το εργοστάσιο, ο οποίος σήμερα είναι κατειλημμένος με χύδην σκουπίδια.
Ωστόσο, για να επιτευχθεί το 10% υπολείμματος, που θα οδηγηθεί στην ταφή πρέπει να προηγηθεί η οργάνωση της ανακύκλωσης στην πηγή ώστε να φτάνουν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο ήδη επεξεργασμένα.

Κοινή παραδοχή είναι ότι η ανακύκλωση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, σε όλα τα νησιά του Ιονίου τόσο από την κρατική πλευρά, όσο και από την πλευρά των Δήμων. Οι προσπάθειες των εθελοντών περιορίστηκαν κατά πολύ, κυρίως στους δήμους που δεν βρήκαν υποστήριξη όπως έγινε με το Δήμο του Βορρά. Αυτό σημαίνει, ότι η ανακύκλωση στην πηγή πρέπει να “τρέξει” με ταχύτατους ρυθμούς πράγμα που δέχονται στις επίσημες δηλώσεις τους όλες οι πλευρές.

Σήμερα λοιπόν η κα Μοθωναίου δηλώνει ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε πράγματα που θα μας εκπλήσσουν, διότι θα γίνουν προγραμματικές συμβάσεις του ΦΟΣΔΑ με τους Δήμους και θα αλλάξει η εικόνα της ανακύκλωσης. Παρότι ακόμη και στις επίσημες ανακοινώσεις υπάρχει η πρόβλεψη για διατήρηση του μπλε κάδου, ο οποίος δέχεται όλα τα ανακυκλώσιμα μαζί, η κα Μοθωναίου τονίζει, ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει σύντομα.

Μια ακόμη είδηση που προκύπτει από τη συνέντευξη της Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής είναι ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για την πρόσληψη νέου προσωπικού στο ΦΟΣΔΑ “περίπου 10 νέοι μηχανικοί” είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος