Η Lee Durrell, χήρα του συγγραφέα και φυσιοδίφη Gerald Durrell, έκανε μέσω της Βρετανικής εφημερίδας Telegraph απευθείας έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ύστατη, όπως αναφέρει, προσπάθεια “να αποτρέψει την καταστροφή ενός οικοσυστήματος μοναδικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα”.
Σε μια επιστολή της η Lee Durrell προτρέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρέμβει για να σταματήσουν οι εργασίες στην χερσόνησο του Ερημίτη στην Κέρκυρα, μια παρθένα έκτασης σπάνιας άγριας φύσης, η οποία έγινε γνωστή από τον συγγραφέα του βιβλίου «Η οικογένεια μου και άλλα ζώα».
Στην επιστολή της, η κυρία Durrell, η οποία ζει εδώ και δεκαετίες στην Κέρκυρα και έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα πολίτης, γράφει: «Εγώ και πολλοί άλλοι κάτοικοι, Κερκυραίοι και μη, νοιαζόμαστε πολύ για την άγρια φύση που υπάρχει ακόμα σε κάποια μέρη του νησιού, ακόμη και μετά από 80 χρόνια που ο αείμνηστος σύζυγός μου αποθανάτισε στα γραπτά του τα μέρη αυτά».
«Ο Ερημίτης είναι ένα διαμάντι της φύσης, που εκτείνεται στη βορειοανατολική ακτή και αποτελεί μια από τις περιοχές της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Αποτελείται από τεράστιες κουμαριές, πολλές άγριες ορχιδέες, έντομα και αποδημητικά πουλιά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του βυθού της θάλασσας καλύπτεται από πλούσια λιβάδια Ποσειδωνίας».
«Άραγε η Κέρκυρα χρειάζεται πραγματικά ένα ακόμα τουριστικό θέρετρο εάν το τίμημα που πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό είναι η απώλεια του Ερημίτη;» «Θα σας παρακαλούσα συνεχίζει η Lee Durrell να διατηρήσετε, να προστατέψετε και να λατρέψετε τον Ερημίτη ως ένα «διαμάντι» της φύσης της Ελλάδας και της Κέρκυρας. Ήταν μια περιοχή φυσικής ομορφιάς, προστατευμένη από το τσιμέντο και τα πλήθη».
Η Lee Durrell μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph είπε επίσης ότι δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση στην επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό στις 19 Φεβρουαρίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος