Φ. Κακαβίτσας: Μόνο ένας ιδιώτης γιατρός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη λίστα των προσωπικών γιατρών

Κατ αρχήν θετικοί είναι οι Γενικοί γιατροί στον θεσμό του προσωπικού ιατρού αναγνωρίζοντας το κέρδος σε χρήμα και χρόνο τόσο για τους πολίτες όσο και για το σύστημα υγείας. Εχει ωστόσο, όπως αναφέρει ο σύλλογος των Γενικών γιατρών της Κέρκυρας, πολλά προβλήματα. “Παρά τους βαρύγδουπους τίτλους στα ΜΜΕ για τις μεγάλες αποζημιώσεις, η αλήθεια είναι ότι η προβλεπόμενη αποζημίωση για τους ιδιώτες ιατρούς που προβλέφθηκε, είναι μόλις στο 30% αυτής που δίνεται με το αντίστοιχο σύστημα στην Κύπρο, η οποία προ 3ετίας απέκτησε τον αντίστοιχο θεσμό (τον οποίο αντιγράφουμε). Είναι δε, πολλαπλά υποδεέστερη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Η αμοιβή είναι ακόμα μικρότερη και από τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα λειτουργίας ενός μικρού ιδιωτικού ιατρείου και την αποκλειστική εν τέλει απασχόληση του για τους 2000 ασθενείς που προβλέπεται να βλέπει.”
“Με λίγα λόγια καθιστά τον ιδιώτη ιατρό, όχι απλά συμβεβλημένο, αλλά έναν αποκλειστικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ, που έχει όμως το ρίσκο μιας ιδιωτικής εργασίας” αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Όπως επεσήμανε. μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ο πρόεδρος των Γενικών γιατρών, Φοίβος Κακαβίτσας, οι αδυναμίες του συστήματος έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τους ιδιώτες γιατρούς.
Στην Κέρκυρα, ανέφερε, έχει δηλώσει μόνο ένας ιδιώτης γιατρός.
Οι υπόλοιποι είναι οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και συστήνει προσοχή στους πολίτες που θα δηλώσουν τον προσωπικό τους γιατρό διότι υπάρχουν διπλοεγγραφές ονομάτων. “Συγκεκριμένα 10 γιατροί είναι διπλογραμμένοι διότι το σύστημα τους αναφέρει να υπηρετούν και στο Περιφερειακό Ιατρείο και στο Κέντρο υγείας.”
“Αποτέλεσμα, στην Κέρκυρα, να φαίνονται δηλωμένοι 47 γιατροί ενώ στην πραγματικότητα είναι 32. Στους Παξούς φαίνεται  ένας γιατρός ο οποίος όμως έχει συνταξιοδοτηθεί.
Όλα αυτά καλείται να τα επιλύσει το Υπουργείο Υγείας προτού να επιβάλλει τις κυρώσεις στους ασθενείς από τον Οκτώβριο.” καταλήγει ο κ.Κακαβίτσας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος