Εθνική υπερηφάνεια και μηνύματα από την παρέλαση στην Κέρκυρα

Με κάθε λαμπρότητα τίμησε (και) η Κέρκυρα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, των φιλαρμονικών, συλλόγων και των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού σήμερα το μεσημέρι μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την παρέλαση υπό τους ήχους των φιλαρμονικών Καποδίστριας, Σπ. Σαμάρας (Άνω Κορακιάνας) και Παλαιάς, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Νωρίτερα, τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο της πόλης στη Σπηλιά, στο άγαλμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια και στο μνημείο της Ένωσης στην Πάνω Πλατεία.

Εθνική υπερηφάνεια και μηνύματα από την παρέλαση στην Κέρκυρα

Δηλώσεις

“Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, είναι ο συνδετικός ιστός του Ελληνισμού μας”, τόνισε η κα Αλεξοπούλου, προσθέτοντας: “Τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Και το μήνυμα και το μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ”.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ενθυμούμαστε ότι πάντα αυτές οι μνήμες δείχνουν ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα κάτω από δύσκολες συνθήκες”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γιάννης Τρεπεκλής ενώ ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Στ. Γκίκας ανέφερε ότι “πρέπει να σκεφτούμε ότι 400 χρόνια κάτω από τους Τούρκους, συνδετικός κρίκος για να μπορεί να γίνει η ελληνική παλιγγενεσία ήταν η θρησκεία μας και το βασικό κύτταρο η οικογένεια μας, δεν θα πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε τη σημασία των δύο αυτών θεσμών στις μέρες μας”.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι η μέρα μας θυμίζει ιστορικά κατορθώματα: “Μια χούφτα ρακένδυτοι ραγιάδες ήρθαν αντιμέτωποι και μάλιστα πολεμικά με την τόσο μεγάλη αυτοκρατορία των Οθωμανών. Αυτό που συμβολίζει είναι ότι θα πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Οι πόλεμοι γύρω μας πληθαίνουν. Ένα σύννεφο πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και σε επίπεδο ελλαδικό. Πρέπει να προστατεύουμε τη δημοκρατία μας, να προστατεύουμε τη δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και πάνω από την Ελλάδα είναι ένα σύννεφο”.

“Δεν έχουμε παρά να σκύψουμε, να βουτήξουμε στο χτες, να βρούμε τα ιδανικά όλων αυτών που πάλεψαν για ελευθερία, για δημοκρατία, για ανεξαρτησία και μέσα από εκεί να μπολιάσουμε τη δική μας δύναμη για ένα καλύτερο αύριο”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Κεντρικής Κέρκυρας Φ. Αλαμάνος ανέφερε: “Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού. Ένας ύμνος που αποτυπώνει το ελληνικό Έθνος. Το ελληνικό κράτος γεννιέται μέσα από την Επανάσταση του 1821 με πρώτο κυβερνήτη. Από τον μεγάλο Κερκυραίο Ιωάννη Καποδίστρια”.

Εθνική υπερηφάνεια και μηνύματα από την παρέλαση στην Κέρκυρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος