Εντυπωσίασαν οι μπάντες αλλά και… τα drone στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΦΙλαρμονικών Κέρκυρας

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου να απολαμβάνει το θέαμα, ολοκληρώθηκε το τριήμερο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αναβίωσε έναν ιστορικό θεσμό με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας μουσικής παράδοσης των Επτανήσων.

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου αποτέλεσαν το αποκορύφωμα του φεστιβάλ, με τη συμμετοχή δεκαέξι φιλαρμονικών από τα Ιόνια Νησιά, καθώς και προσκεκλημένων ορχηστρών από την Ιταλία (Μιλάνο) και τη Σερβία (Αστυνομία Βελιγραδίου), αλλά και μπαντών του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Σάββατο, οι δρόμοι της πόλης της Κέρκυρας γέμισαν με τις μελωδίες των φιλαρμονικών. Δώδεκα ορχήστρες, χωρισμένες σε δύο ομάδες, πραγματοποίησαν παρελάσεις από διαφορετικά σημεία, με κοινό σημείο συνάντησης και κατάληξης το πάλκο της Άνω Πλατείας. Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε από την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και, μέσω της οδού Γεωργίου Α’, έφτασε στην πλατεία.

Εντυπωσίασαν οι μπάντες αλλά και… τα drone στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΦΙλαρμονικών Κέρκυρας

Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε από την οδό Σολωμού στη Σπηλιά και, διαμέσου των οδών Αγίας Σοφίας και Ευγενίου Βουλγάρεως, κατέληξε επίσης στο πάλκο. Εκεί, κάθε φιλαρμονική παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα, σε μια γιορτή ήχων που προσέλκυσε πλήθος θεατών. Tην Κυριακή το βράδυ, η εντυπωσιακή τελετή λήξης 00 στην Κάτω Πλατεία (Σπιανάδα) τελέτσηκε σε ένα χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση, με κερκίδες 1.000 θέσεων, ένα υπερσύγχρονο σύστημα ήχου, γιγαντοοθόνες και εντυπωσιακό φωτισμό.

Εντυπωσίασαν οι μπάντες αλλά και… τα drone στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΦΙλαρμονικών Κέρκυρας

Η Χορωδία Κέρκυρας, η οποία ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση τον ύμνο του φεστιβάλ, μια σύνθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θάνου Γεωργουλά σε στίχους της Αναστασίας Γιαννακοπούλου. Μια χορευτική χορογραφία που επιμελήθηκε η σχολή χορού της Νίκης Γιάννου. Οι φιλαρμονικές, με απόλυτο συγχρονισμό και εντυπωσιακούς σχηματισμούς, παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της μουσικής παράδοσης.

Εντυπωσίασαν οι μπάντες αλλά και… τα drone στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΦΙλαρμονικών Κέρκυρας

Η αυλαία έπεσε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Ακριβώς μετά το μουσικό φινάλε, διακόσια drones απογειώθηκαν και για δέκα ολόκληρα λεπτά ζωγράφισαν στον νυχτερινό ουρανό της Κέρκυρας εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η διοργάνωση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αλλά και να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος