Εντυπωσιακή η επίδειξη του Fire Dragon στην Κέρκυρα (βίντεο)

Στην Κέρκυρα βρίσκεται, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, από την Δευτέρα (1/11) και θα παραμείνει έως την Παρασκευή τo Fire Dragon,  το νέο όπλο του πυροσβεστικού σώματος στον πόλεμο κατά των πυρκαγιών για την εκπαίδευση 120 πυροσβεστικών της Κέρκυρας και των Παξών. Πρόκειται για ένα βραχυχρόνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού συμβάλλει στην εκπαίδευση πυροσβεστών σε ακραίες συνθήκες πυρκαγιών σε κλειστούς χώρους.

Εντυπωσιακή η επίδειξη του Fire Dragon στην Κέρκυρα (βίντεο)Εντυπωσιακή η επίδειξη του Fire Dragon στην Κέρκυρα (βίντεο)Εντυπωσιακή η επίδειξη του Fire Dragon στην Κέρκυρα (βίντεο)

Τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή, τον μοναδικό στην Ελλάδα, συνοδεύει ομάδα 8 εκπαιδευτών ενώ η εκπαίδευση περιλαμβάνει 4 ώρες θεωρία και αμέσως μετά την ανάπτυξη σεναρίων.

Εντυπωσιακή η επίδειξη του Fire Dragon στην Κέρκυρα (βίντεο)Οι πυροσβέστες με πλήρη εξάρτηση, καλούνται να επιχειρήσουν ανά ζευγάρια, για την κατάσβεση πυρκαγιάς και την  διάσωση ατόμων σε εσωτερικό χώρο, όπου αναπτύσσονται έως 500 βαθμοί κελσίου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο εκπαιδευτής επιπυραγός  Γ. Κονίδας υπογράμμισε πως «το επίπεδο των πυροσβεστών στην Κέρκυρα είναι υψηλό», ενώ όπως τόνισε και ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής στα Ιόνια Νησιά, Νίκος Ρουμελιώτης «η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ενώ έως το τέλος του χρόνου το Fire Dragon θα βρεθεί και στη Ζάκυνθο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος