Ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα υποσχέθηκε η Υφυπουργός Υγείας

Η ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας τόσο σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού όσο και σε επίπεδο υποδομών, ήταν το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, στην Κέρκυρα.

Η κα. Ράπτη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης όσο και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, άκουσε τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα και περιηγήθηκε στους χώρους της ανοικτής δομής του ψυχιατρείου του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο με το προσωπικό, όσο και με ασθενείς.

Η Υφυπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην Κέρκυρα, με τη μακρά της παράδοση σε δομές ψυχικής υγείας, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού (ψυχιάτρων και νοσηλευτών), πρόσληψη καθαριστριών, την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και η αξιοποίηση της περιουσίας και των ακινήτων του νοσοκομείου ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες δομές ψυχικής υγείας.

Ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα υποσχέθηκε η Υφυπουργός Υγείας«Η Κέρκυρα έχει μακρά παράδοση στις δομές ψυχικής υγείας», τόνισε η Υφυπουργός, που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το απόγευμα και το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου στο κεντρικό κομμάτι του νησιού όπου σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για της ηλικίες 60-64, ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί και στην ψυχολογική στήριξη των ανθρώπων που ασθενούν ή μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά και πολιτών που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες λόγω του παρατεταμένου lock down.

Στην επίσκεψή της, τη Ζωή Ράπτη συνόδευσε η επικεφαλής του Ελληνικού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαριάνα Τρίας, η οποία υπογράμμισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος