Έλλειψη νερού στη Βόρεια Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη νερού καταγγέλλουν κάτοικοι της Βόρειας Κέρκυρας σε πολλά χωριά. Οι διακοπές του νερού οφείλονται κυρίως σε βλάβες του δικτύου αλλά και στην έλλειψη νερού.

Συγκεκριμένα τα συνεργεία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ εργάζονται μια εβδομάδα να αποκαταστήσουν βλάβη στις Καρουσάδες όπου το μισό χωριό είναι μέρες χωρίς νερό. Η Αχαράβη – κυρίως τα πιο ψηλά σημεία – έχει κάθε βράδυ διακοπή του νερού από τις 8-10 μ.μ. περίπου. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλη τη βόρεια Κέρκυρα.

Χθες, έλλειψη του νερού κατήγγειλαν πολίτες στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στην περιοχή Μεσοράχη Καβαδάδων για ένα μηνα σχεδόν, από τις 12 Ιουλίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα καταγγέλλουν ότι τα 5 τελευταία χρόνια είχαν νερό μόνο 2 ώρες την ημέρα, οριακά δηλαδή για να γεμίσουν οι δεξαμενές των κατοικιών. Από τις 12 Ιουλίου όμως δεν έχουν καθόλου νερό.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος του βορρά Γιώργος Μαχειμάρης είπε ότι αυτό συνέβη διότι ξαφνικά διαπιστώθηκε πως στη γεώτρηση που υδροδοτούσε το χωριό το νερό είχε γίνει υφάλμυρο και επίσης είχε μολυνθεί. Η ΔΙΑΔΕΥΑΚ και ο Δήμος αποφάσισαν να κλείσουν τη γεώτρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να μην επαρκεί το νερό πλέον για ολες τις οικογένειες. Οι Καβαδάδες έμειναν χωρίς νερό όχι όμως για πολύ. Εκεί που το πρόβλημα έγινε έντονο είναι η περιοχή γύρω από το συγκεκριμένο χωριό στα ψηλότερα σημεία. Οι κάτοικοι βασανίζονται να μεταφέρουν νερό με τα μπιτόνια ενώ οι τιμές του νερού που προμηθεύουν ιδιώτες με βυτία έχουν εκτοξευθεί.

Ο Μ. Μπούκας γα το πρόβλημα υδροδότησης

“Σε μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμα και από αυτό των σκουπιδιών θα εξελιχθεί το ζήτημα του νερού στην Κέρκυρα” εκτιμά ο Δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μπούκας. Αυτό, διότι όπως αναφέρει, “διότι δεν έγιναν ακόμη τα φράγματα σε αντίθεση με άλλες περιοχές – όπως η Ρόδος – που τα σχεδίασαν και τα κατασκεύασαν σε λίγα χρόνια”. Η Ρόδος μάλιστα, τονίζει ο κος Μπούκας, “κατάφερε να κατασκευάσει τα φράγματα παρότι έχει μικρότερη βροχόπτωση από αυτή της Κέρκυρας. Η έλλειψη του νερού σε συνδυασμό με το διάτρητο δίκτυο θα οδηγήσουν σε σκληρές καταστάσεις”, προειδοποιεί και εγκαλεί την πολιτική ηγεσία της Κέρκυρας για έλλειψη δυναμικότητας στη διεκδίκηση της από την κυβέρνηση και ζητά να βιαστεί “πριν φτάσουμε σε εκρηκτικές καταστάσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος