Με το όνομα “Έκτορας Γιαλοψός”, του Κερκυραίου ήρωα που έπεσε στα Ίμια ονομάζεται το παράκτιο περιπολικό P289. Είναι ένα από τα 3 παράκτια περιπολικά που πρόκειται να ενταχθούν στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού τύπου “ISLAND”.
Την απόφαση έλαβε η ολομέλεια του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) στις 3 Ιουλίου 2023 .
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπιάγκης αναφέρει ότι το “Πολεμικό Ναυτικό για ακόμα μια φορά αποδίδει την οφειλόμενη τιμή της Πολιτείας στη μνήμη του Κερκυραίου ήρωα που ήταν μέλος του τριμελούς πληρώματος του Ε/Π 212 Agusta Bell που κατέπεσε κατά τα γεγονότα των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου 1996 εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή αναγνωρίσεως”.
Το πολεμικό ναυτικό ήδη έχει αποφασίσει ότι οι τρεις πυραυλάκατοι θα λάβουν τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων που ήταν στο ελικόπτερο Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος