Έκοψαν την πίτα τους οι πυροσβέστες- Αναδείχτηκαν επιτυχίες αλλά και προβλήματα

Παρουσία των εν ενεργεία πυροσβεστών, αλλά και όσων έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στην υπηρεσία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος της ένωσης Νίκος Καραταράκης έκανε λόγο για το έργο και την προσφορά των πυροσβεστών αλλά και για την ένωση που συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και συνεχίζει να στηρίζει τους πυροσβέστες και την κοινωνία. Οι επίτιμοι πρόεδροι κύριοι Λούβρος και Κομπολίτης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα και τις υποσχέσεις που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί για να τιμηθεί ο Έλληνας πυροσβέστης, που άπειρες φορές αψήφησε τον κίνδυνο προσφέροντας ακόμα και τη ζωή του.

«Δεν έχει τιμηθεί ο Έλληνας Πυροσβέστης»

«Από το 1979 που ξεκίνησα να υπηρετώ ως πυροσβέστης έως σήμερα, τόνισε ο κος Λούβρος, η πολιτεία δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για τα βαρέα και ανθυγιεινά των πυροσβεστών. Δεν έχει τμηθεί ο Έλληνας πυροσβέστης. Στη μάχη με τη φωτιά και τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, είναι και οι άνθρωποι, είναι οι ζωές που χάνονται σε δύσκολες στιγμές». «Εμείς οι παλαιότεροι υπηρετήσαμε σε μια εποχή με λιγότερη ένταση και λιγότερη αμφισβήτηση, σημείωσε ο Τ. Κομπολίτης. «Εμείς όμως ξέρουμε τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας, γιατί είμαστε αυτοί που τρέχουν να σώσουν όταν οι άλλοι τρέχουν να σωθούν, είμαστε η τελευταία γραμμή άμυνας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε»

Η κοινωνία εμπιστεύεται την Πυροσβεστική

Για την αγάπη και την εμπιστοσύνη της Κερκυραϊκής κοινωνίας απέναντι στους πυροσβέστες του νησιού, μίλησε ο διοικητής νομού Ν. Κολοβός. «Η κοινωνία στηρίζει όλους εμάς που βγαίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρώτη γραμμή, που νιώθουμε τη φωτιά να καίει το δέρμα μας, που σκεφτόμαστε μόνο πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Και το θετικό αποτέλεσμα είναι πάντα αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας, δεν είναι έργο μόνο ενός αλλά όλων μας. Κάνουμε αυτό που ζητάει η κοινωνία και τα αποτελέσματα αυτής μας της προσπάθειας είναι ορατά».

Έκοψαν την πίτα τους οι πυροσβέστες- Αναδείχτηκαν επιτυχίες αλλά και προβλήματα

Αναμένεται η ενίσχυση του Π.Σ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Πλατυτέρας π. Τιμόθεος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Γκίκας και η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Στ. Γκίκας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια ευχάριστη στιγμή, όπου έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, με τον μεγάλο διαγωνισμό για τα 1800 οχήματα ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί προσλήψεις 500 νέων πυροσβεστών».

Καλύτερες αντιπυρικές περίοδοι της δεκαετίας

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι «η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία του δήμου λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία» και υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε τις καλύτερες αντιπυρικές περιόδους της δεκαετίας».

Τιμήθηκαν και οι συνεργάτες της ένωσης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους η δικηγόρος της ένωσης Ι. Γεωργοτά, η λογίστρια Ε. Πουλημένου καθώς και η γωνιά ανακύκλωσης των Λιαπάδων που πρόσφατα πρόσφερε στην ένωση εξοπλισμό αξίας 2.600 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος