Εκδήλωση “Κέρκυρα – Β΄ παγκόσμιος πόλεμος”

Το Παράρτημα Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κέρκυρας διοργανώνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του Ιόνιου Πανεπιστημίου (Ιωάννη Θεοτόκη 72 (Πρώην Αβραμίου) στις 19.00, ομιλία-συζήτηση με θέμα “Κέρκυρα: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από Αρχειακές Πηγές”.
Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Στην Εκδήλωση θα υπάρξουν δύο ομιλίες με τίτλους:
1.” Η προετοιμασία για είσοδο στον Πόλεμο” από τον Υποστράτηγο ε.α Νικόλαο Καββαδία και μέλος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Κέρκυρας
2. “Στρατιωτικές, Ναυτικές και Αεροπορικές Επιχειρήσεις στην Κέρκυρα (1940-1944) από τον Κύριο Πέτρο Σκλέπο, Απόστρατο Αξιωματικό Οικονομικού, Οικονομολόγο και Συγγραφέα.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσουν οι Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Δημήτριος Σούκερας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Κέρκυρας.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: Εκτιμούμε πως μέχρι σήμερα στην Κέρκυρα δεν έχουν παρουσιαστεί συνολικά και μέσα από μια αλληλουχία όλα τα στρατιωτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν με επίκεντρο την Κέρκυρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι εκτιμούμε πως κάτι τέτοιο θα προήγαγε συνολικά την γνώση και την περαιτέρω ανάλυση για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων της ιστορίας μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος