Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της βίας των ανηλίκων και το τι μπορεί να γίνει στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών φορέων του νησιού με πρωτοβουλία του πρύτανη του Ι.Π. Ανδρέα Φλώρου.
Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και τη Αυτοδιοίκησης. Οι περισσότεροι παρουσίασαν με μελανά χρώματα την κατάσταση, κάνοντας λόγο για παραβατική ή βίαιη συμπεριφορά των παιδιών εντός και εκτός των σχολείων.
Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να διοργανωθούν δράσεις και συζητήσεις μέσα στους σχολικούς χώρους με τη συμμετοχή των παιδιών και των γονιών τους.
Οι πρωτοβουλίες θα συμβάλουν στην πρόληψη του φαινομένου της βίας σε όλες τις μορφές και στο διαδικτυακό εκφοβισμό, στη φυσική βία, διαπροσωπική βία, οικογενειακή βία. Πώς μπορούν να δημιουργηθούν ή να υποστηριχθούν ικανές δομές .
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος