Επαναλαμβανόμενες μικροβιακές απολυμάνσεις, απεντόμωση και μυοκτονία ξεκινούν σήμερα στους καταυλισμούς των Ρομά από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνέχεια σειράς πρωτοβουλιών και μέτρων τα οποία λαμβάνει όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου μετέβησαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Άγιο Ιωάννη και προχώρησαν σε ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της λοίμωξης από τον κορονοϊό covid-19. Η συγκεκριμένη ενημέρωση που πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου θα επαναληφθεί με συνεργασία του ΠΙΚΠΑ και άλλων φορέων, προκειμένου να τονιστούν τα μέτρα ατομικής και οικιακής υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνουν οι κάτοικοι του καταυλισμού.
Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον καταυλισμό του Αγ. Ιωάννη, τονίστηκε ότι αποτελεί βασική και πρωταρχική αναγκαιότητα η τήρηση των μέτρων που συνιστά ο ΕΟΔΥ, υπήρξε ένθερμη αποδοχή των έκτακτων μέτρων προστασίας από τους κατοίκους ως προς την συμβολή του Δήμου στην προσπάθεια διατήρησης ενός καλού υγειονομικού επιπέδου στους καταυλισμούς και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την δική τους συνεργασία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος