Πέθανε κατά μεταφορά στο νοσοκομείο Ιωαννίνων η ασθενής από τους Παξούς

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 60χρονη ασθενής που υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο λίγο μετά το μεσημέρι αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα διαμετακομιδής της από τους Παξούς στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκάφος του Λιμενικού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με μικρό ιδιωτικό ταχύπλοο στο λιμάνι της Πλαταριάς όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, απεβίωσε κατά την οδική μεταφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική για την αδυναμία που επέδειξαν οι κρατικές αρχές να βρουν τρόπο να μεταφερθεί το περιστατικό γρήγορα σε νοσοκομείο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το επιχείρημα για δυσμενείς καιρικές συνθήκες όταν τελικά ένα ιδιωτικό σκάφος 5 μέτρων μήκους μπορεί να κάνει τη διαδρομή για να μεταφέρει τον ασθενή.

H ασθενής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο από το νησί των Παξών στην ηπειρωτική ακτή, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, οι ιατροί του Κέντρου Υγείας ζήτησαν άμεση διαμετακομιδή με το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού σώματος, ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ιδιοκτήτης τουριστικού ταχύπλοου προσφέρθηκε να μεταφέρει την ασθενή και το γιατρό από το λιμάνι του Γαΐου στην κοντινότερη ακτή για να παραληφθεί από ασθενοφόρο, ώστε να διαμετακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ωστόσο όπως προαναφέραμε η ασθενής κατέληξε κατά τη μεταφορά της.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος