Δ. Μπιάγκης: Κίνητρα για την πρόσληψη γιατρών στο Ιόνιο

Τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση προς τους υγειονομικούς προκειμένου να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας και γενικότερα των δυσπρόσιτων περιοχών, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπό την προεδρεία του Μ. Κόνσολα.

Σε αυτή την επιτροπή είναι μέλος ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης ο οποίος παρουσίασε τις δικές του προτάσεις, σχετικά με τα κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι παρόντες ήταν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Αντιπρόεδρος του European Council of Medical Orders (CEOM) και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ), Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.
Αυτό που σημείωσε ο βουλευτής της Κέρκυρας Δ. Μπιάγκης ήταν, ότι σε κάθε απόφαση οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και το Ιόνιο και όχι μόνο το Αιγαίο, όπως επίσης αναφέρθηκε και στα άλλα ζητήματα όπως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μ. Κόνσολας:
Οι προτάσεις που συνολικά διατυπώθηκαν στην Επιτροπή έτυχαν διακομματικής αποδοχής και περιλαμβάνουν έξι (6) νέα βαθμολογικά, φορολογικά και μισθολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στις δομές υγείας των νησιωτικών περιοχών.
Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια νέα οπτική το ζήτημα των κινήτρων για τους γιατρούς. Τόνισε ότι οι προτάσεις του κ. Κόνσολα θα αξιοποιηθούν στο νέο νομοσχέδιο.
Θετική αποτίμηση των προτάσεων του Βουλευτή Δωδεκανήσου και από τον πρώην Υπουργό Υγείας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, που επεσήμανε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τα έξι (6) νέα κίνητρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του κ. Κόνσολα είναι:
1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή να προσμετράται διπλή.
2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.
3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο, εκτός επετηρίδας.
5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος